menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só

A kenéshez

tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.

A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.

Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)

10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Túrós pogi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos vajas rudak
Sajtos vajas rudak

A vajas tésztát kinyújtjuk, és lekenjük tojással. Szórjuk meg bőven reszelt sajttal, és szabdaljuk fel tetszőlegesen. Rakjuk tepsibe, majd előmelegített sütőben, 190 fokon süssük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós sajtos pogácsa
Avatar Morocz Ilona Kedvelnék
Omlós sajtos pogácsa

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. Hűtőben egy félórát pihentetem. Kétfelé veszem, majd az egyiket 2 mm vastag-ságúra kinyújtom. Egyből tepsibe fektetem, sütőpapírr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos csiga
Sajtos csiga

1. A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak....

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk