A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só
A kenéshez
tojás (közepes, "M"-es méretű)
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedjük ki. Keverjük össze a tömlős sajtkrémet, a reszelt sajtot és a tejfölt. Ha a sajtkrém nagyon híg, akkor egy kis lisztet le...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha hidegen pihentetjük, jót tesz...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk és 20 percig kelesztjük. A tésztát kinyújtjuk, és újabb 20 percig kelesztjük a deszkán. Pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű