A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só
A kenéshez
tojás (közepes, "M"-es méretű)
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állította...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKözepes keménységű tésztát gyúrunk. 1 órát pihen. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk. Megkenjük pirospaprikás tojással és reszelt sajtot szórunk a tetejére. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. -A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes