A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só
A kenéshez
tojás (közepes, "M"-es méretű)
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
http://aprosef.hu/turospogacsa
A tésztát összegyúrom, kinyújtom, tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom és derelyevágóval hosszúkás szeletekre vágom. Perec esetében perecszagatóval kiszaggatom és megkene...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesÖsszegyúrni vékonyra nyújtani sütőpapírral bélelt tepsiben sütni. Gyorsan sül!
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb.30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, 10 egyenlö részre vágjuk és kis gombócok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű