menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só

A kenéshez

tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.

A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.

Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)

10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/turospogacsa

Túrós pogi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd vagy perec
Sajtos rúd vagy perec

A tésztát összegyúrom, kinyújtom, tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom és derelyevágóval hosszúkás szeletekre vágom. Perec esetében perecszagatóval kiszaggatom és megkene...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TEPERTŐS POGÁCSA
TEPERTŐS POGÁCSA

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edit
STANGLI
STANGLI

Összegyúrni vékonyra nyújtani sütőpapírral bélelt tepsiben sütni. Gyorsan sül!

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Sajtos virsli becsomagolva
Sajtos virsli becsomagolva

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb.30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, 10 egyenlö részre vágjuk és kis gombócok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk