Családireceptkönyv.hu

Túrós pogi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só

A kenéshez

tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.

A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.

Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)

10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Túrós pogi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtkrémes rúd
Sajtkrémes rúd

A leveles tésztát szobahőmérsékleten engedjük ki. Keverjük össze a tömlős sajtkrémet, a reszelt sajtot és a tejfölt. Ha a sajtkrém nagyon híg, akkor egy kis lisztet le...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Medvehagymás pogács
Ladóczki Kedvelnék
Medvehagymás pogács

Elkészítés: A krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Ha hidegen pihentetjük, jót tesz...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpli rétes Eta módra
Krumpli rétes Eta módra

A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
krumplis pogácsa (Ninától)
krumplis pogácsa (Ninától)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 20 percig kelesztjük. A tésztát kinyújtjuk, és újabb 20 percig kelesztjük a deszkán. Pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk