40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 csésze tej / kb. 2 dl /
1 kávéskanál cukor
5 evőkanál olaj
Az élesztőt 2 evőkanál langyos tejjel és a cukorral keverjük, a tetejét megszórjuk liszttel és kb 10 ' kelesztjük. Mély tálba tesszük a lisztet a közepébe öntjük az élesztőt, a langyos tejet és az öt evőkanál olajat. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg elválik a táltól. Ezután kb. 20 percig kelesztjük.
Anya szerint nekünk ebből dupla adag kell.
A feltétet mindenki megoldja magának, amilyet szeret és éppen kíván.
A lényeg a tetején a sok sajt!
A palacsintához a tojást, a lisztet és 1-2 dl tejet kézi habverővel simára keverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a többi tejet is, ügyelve arra, hogy a keverék ne legyen csomó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, 2 ek olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsalékos nem lesz a hús. Sózzuk, borsozzuk. A paprikát felszeleteljük, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVan egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: KönnyűEgy kerámia sütőedénybe belezúdítjuk a paradicsomkonzerveket, beledobáljuk a fokhagymákat, rákockázzuk a vajat, ízesítjük a cukorral, friss zöldfűszerekkel, apróra vágott chilivel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű