40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 csésze tej / kb. 2 dl /
1 kávéskanál cukor
5 evőkanál olaj
Az élesztőt 2 evőkanál langyos tejjel és a cukorral keverjük, a tetejét megszórjuk liszttel és kb 10 ' kelesztjük. Mély tálba tesszük a lisztet a közepébe öntjük az élesztőt, a langyos tejet és az öt evőkanál olajat. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg elválik a táltól. Ezután kb. 20 percig kelesztjük.
Anya szerint nekünk ebből dupla adag kell.
A feltétet mindenki megoldja magának, amilyet szeret és éppen kíván.
A lényeg a tetején a sok sajt!
A tésztát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Hozzáadjuk a sajt felét is. Az ola...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítom, a hagymát megfuttatom benne. Hozzáadom a káposztát, a borsót, a gombát, a répát, a mézet, a rántottát csíkokra vágom, majd ezt is és a fokhagymát is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű