1 bögre liszt
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
0.5 bögre víz
Mindent tegyünk egy tálba, alaposan dolgozzuk össze. Formáljunk belőle egy cipót és hagyjuk pihenni egy órát.
Lisztezett deszkán alaposan gyúrjuk át. Adjunk neki henger alakot. Vágjunk belőle ujjnyi vastagságú korongokat.
Sodrófával kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk.
Sütés: forró platnin, vagy öntöttvas tepsiben, ha nincs akkor egy egyszerű tepsiben pár perc alatt mind két oldalát megsütjük.
Lényeg, hogy forró legyen!
Fokhagymás olajjal megkenjük és kész a tökéletes vacsora.
A száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint. A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és rádobom a szeletekre vágott gombát, megsózom, borsozom. A kockára vágott csirkemellet hozzáadom a hagymás gombához, szere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű