elegendő szelet hús / ezt lehet száraz húsból pl sertéscomb /
hagyma
só, bors
pici bor vagy balzsamecet
esetleg kedvelt fűszerek, de natúr is jó
Megsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét oldalát, majd rátesszük azokat a hagymákra. Borral, vagy balzsamecettel felszedjük a serpenyőből a "serc"-et, majd a zsiradékot a lábasba öntjük. Ráöntünk kb.1 dl vizet, elsőre ez a maximum. Ilyenkor mehet bele a bors és még valami fűszer, amit kívántok, vagy szerettek. Fedő alatt kb 30-40 percig sütjük, ez a hústól függ, figyelni kell.
A fedő ráhelyezése után figyelni kell, mert nem lehet tudni, hogy a hús mennyi folyadékot ereszt. Nem szabad lesütni, ezért mindig utána kell önteni vizet, de csak apránként. Ha megsült a hús, akkor viszont le kell sütni a levet, hogy olyan zaftos, szószos legyen az állaga, ezt fedő nélkül lehet.
Ha nem sózzuk be előre e húst, akkor a befedés előtt kell sózni is.
Először négy tojást keményre főzünk, és hagyjuk kihűlni. A zsemléket felkockázzuk, olvasztott vajjal átforgatjuk, és sütőlemezen szép aranyló sárgára sütjük. Közben a szalonnát fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit kb ujjnyi vastag karikákra vágom, a darált húst fűszerezem, majd kis adagonként a cukkini karikákba nyomkodom. A szokásos módon panírozom, (morzsába lehet 2x is), majd...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is. Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibélel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű