kellő mennyiségű hús
1 dl olaj
2-3 ek zsír
1 ek ketchup
1 kk erős Pista
1 kk mustár
só, bors, fokhagyma
alufólia
Pác: Kb. 1 dl olajban elkeverem a ketchupot, az Erős Pistát, a mustárt, ízlés szerint só, bors, fokhagyma /krém, vagy összenyomott / kerül bele. Bekenjük a húst előző este, de legalább 2-3 óra kell a hatáshoz.
Előkészítjük a serpenyőbe a krumplit, zöldséget vagy vegyesen.
Forró olajban serpenyőben megsütjük a húsok mindkét oldalát néhány másodpercig, hogy kis kéreg alakuljon ki, azután rátesszük a köretre.
2-3 evőkanál zsírt rakunk szanaszét a tepsibe és 2-3 dl vizet öntünk a cuccra. Fóliával gondosan letakarva legalább 1 1/2 órát sütjük, majd óvatosan levéve a fóliát még kb. 1/2 órát sütjük, pirítjuk.
Jó étvágyat!
A serpenyőbe egy löttyintés bort, vagy balzsamecetet teszünk, az felszedi a finom "serceket" a serpenyő aljából, aztán ráöntjük a húsokra.
A sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk. Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes2. Egy egész oldalast elfelezünk középen és a csontok mellet egy éles késsel felszúrjuk. 2. Töltelék: 2 db zsemlét beáztatunk. 3. Füstölt szalonnát kiolvasztunk és megdinsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz