menu

Családireceptkönyv.hu

Sült hússzelet tepsiben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kellő mennyiségű hús
1 dl olaj
2-3 ek zsír
1 ek ketchup
1 kk erős Pista
1 kk mustár
só, bors, fokhagyma
alufólia

Elkészítés:


Pác: Kb. 1 dl olajban elkeverem a ketchupot, az Erős Pistát, a mustárt, ízlés szerint só, bors, fokhagyma /krém, vagy összenyomott / kerül bele. Bekenjük a húst előző este, de legalább 2-3 óra kell a hatáshoz.
Előkészítjük a serpenyőbe a krumplit, zöldséget vagy vegyesen.
Forró olajban serpenyőben megsütjük a húsok mindkét oldalát néhány másodpercig, hogy kis kéreg alakuljon ki, azután rátesszük a köretre.
2-3 evőkanál zsírt rakunk szanaszét a tepsibe és 2-3 dl vizet öntünk a cuccra. Fóliával gondosan letakarva legalább 1 1/2 órát sütjük, majd óvatosan levéve a fóliát még kb. 1/2 órát sütjük, pirítjuk.
Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A serpenyőbe egy löttyintés bort, vagy balzsamecetet teszünk, az felszedi a finom "serceket" a serpenyő aljából, aztán ráöntjük a húsokra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülök - Csanaki csülök - OK
Csülök - Csanaki csülök - OK

Előző nap: 1. A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk. 2. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császárszalonnába tekert fasirt
Császárszalonnába tekert fasirt

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a baconnal körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon sütőben szép pirosra sütjük!...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Bakonyi sertéskaraj
Bakonyi sertéskaraj

A hús kicsontozása után ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Belet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű mustáros-hagymás, pácolt hús
Egyszerű mustáros-hagymás, pácolt hús

A húsokat rétegesen tesszük le egy tálban és felöntjük olajjal. Az előnye, hogy a husik napokig elvannak a pácban, a hűtőszekrényben és amikor úgy gondoljuk, kiveszünk belőle pár s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk