A tésztához:
víz: fél dl
sütőpor: fél csomag
kakópor: 3 dkg
finomliszt: 20 dkg
kristálycukor: 30 dkg
tojás: 6 db
A krémhez:
Rama sütőmargarin: 30 dkg
porcukor: 25 dkg
tej: 8 dl
vaníliás cukor: 2 csomag
rétesliszt: 20 dkg
A mázhoz:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
étcsokoládé: 16 dkg
A szóráshoz:
kókuszreszelék: 30 dkg
Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és
sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy
sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk
kihűlni és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és
belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és
hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet
kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a
margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét.
Hűtőszekrénybe rakjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, fejtett meggyet szórunk jócskán a tetejére és megsütjük. Lehet más gyümölccsel is, de akkor kevesebb cukor kell, mert ez édes tészta, és a sav...
Elkészítési idő:A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kólával. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül a tojásfehérjéket kemény...
Elkészítési idő:In a food processor, pulse together almond flour, salt, and baking soda Pulse in dark chocolate until texture of coarse sand Pulse in dates until texture of coarse sand Pulse in...
Elkészítési idő: