A tésztához:
víz: fél dl
sütőpor: fél csomag
kakópor: 3 dkg
finomliszt: 20 dkg
kristálycukor: 30 dkg
tojás: 6 db
A krémhez:
Rama sütőmargarin: 30 dkg
porcukor: 25 dkg
tej: 8 dl
vaníliás cukor: 2 csomag
rétesliszt: 20 dkg
A mázhoz:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
étcsokoládé: 16 dkg
A szóráshoz:
kókuszreszelék: 30 dkg
Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és
sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy
sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk
kihűlni és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és
belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és
hozzáadjuk a lehütött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet
kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a
margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét.
Hűtőszekrénybe rakjuk.
A tésztához a hozzávalókat simára összedolgozzuk, fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát kétfelé vágjuk, kisodorjuk, az egyiket a tepsi aljára tesszük,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesEgy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZuallererst gebt ihr die Eier und den Zucker in eine große Rührschüssel. Dazu kommt dann ein Päckchen getrocknete Orangenschale und ein Päckchen Vanillezucker. Danach gebt ihr no...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű