menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz

4 evőkanál étolaj
600 g zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
300 ml víz

feketebors (őrölt)

A habaráshoz
200 ml tejföl (20%-os)
3 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:



A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a zöldbabot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vízzel felöntjük, összekeverjük.
Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.

Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.

A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk.

A habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!

Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal. Esetleg tejföllel, fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyors, egyszerű, és ízletes! Mi kell még, hogy szívesen főzzük! A főzelékszezon egyik klasszikusa tehát, a nagyszerű zöldbabfőzelék!

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ditta
Babfőzelék ,legegyszerűbben
Babfőzelék ,legegyszerűbben

A kukoricalisztet szárazon megpiritom,vizzel felöntöm. Botmixerrel simára turmixolom. Utána teszem bele a fűszerkeveréket és a kolbászt. Apránként,annyi vizet öntök hozzá,amenn...

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék recept

Elkészítése: A lencsét kivesszük a vízből, egy edénybe tesszük annyi vízzel amennyi ellepi. Belekarikázzuk a kolbászt, beletesszük a babérlevelet és sózzuk, majd feltesszük főni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Menzás zöldborsó főzelék
Menzás zöldborsó főzelék

1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL

https://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk