menu

Családireceptkönyv.hu

csusztatott palacsints


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalok:
Nyolc darab kelt palacsintához:
40 deka liszt,
2 deka élesztő,
2 egész tojás
, 3 evőkanál cukor,
5-6 deciliter langyos tej,
csipetnyi só,
olaj a kisütéshez

Elkészítés:



Másfél deci langyos, cukros tejet egy háromliteres fazékba öntünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha az élesztő kezd feljönni, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a lisztet és a sót. Fakanállal jól összekeverjük, a maradék tejet apránként hozzáadjuk, és híg palacsintatésztát készítünk. Az edényt meleg helyre állítjuk, fedővel letakarjuk, és háromnegyed óráig kelesztjük a tésztát. A palacsintákat a hagyományos módon kisütjük, azzal a különbséggel, hogy ez a tészta nem folyik körbe, kanállal el kell simítani, és a kész palacsinta kicsit vastagabb lesz a hagyományosnál. Többféle töltelékkel tölthetjük - baracklekvárral, csokoládével, cukrozott dióval, mákkal -, vagy rakott palacsintának is elkészíthetjük.

csusztatott palacsints

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Első lépésben főznünk kell egy csirkepörköltet, amiből ledaráljuk a húst. A darált húshoz keverjük a szaftot, a tejfölt és a Pirosaranyat. A kedvenc lisztünkből 15 darab normál mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
598. Jó  alaptészta
598. Jó alaptészta

Liszt,élesztő,cukor összekeverni,bele só,tej,vaj összedolgozni,dagasztani.Tálat olajozni,bele tészta 45-60 perc kelesztés.Kicsit átgyúrni.Vékonyra nyújtani /kör,tégla/,szaggatni, t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán tészta recept
Mediterrán tészta recept

A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pirog hússal töltve
Pirog hússal töltve

A töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk