1 kg liszt
2 dl olaj
2 ek. só
1/2 l tej
10 dkg élesztő
25 dkg Ráma
25 dkg trappista sajt
A lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre osztom, és minden tésztára teszek egy sajtot, és egy ráma darabot, majd feltekerem, és tepsibe téve közepes lángon sütöm.
A margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom. Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű1. A liszt és a vaj/margarin összemorzsolása 2. Tésztát bedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, tetszőleges díszítése, pl. csíkozás, rácsozás, majd a pogácsák k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval. 2. Jól k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA toast kenyeret egy papírral kirakott tepsi aljára egymás mellé rakjuk. Ezt megkenjük a ketchupos szósszal (A tojásokat jól összekeverjük a ketchuppal, egy kis sóval és egy kis pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű