1 kg liszt
2 dl olaj
2 ek. só
1/2 l tej
10 dkg élesztő
25 dkg Ráma
25 dkg trappista sajt
A lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre osztom, és minden tésztára teszek egy sajtot, és egy ráma darabot, majd feltekerem, és tepsibe téve közepes lángon sütöm.
A lisztet a túróval + 1 tk sóval elmorzsolom és , egy ramával össze gyúrom folpakkba rakom a tésztát és be a hűtőbe este , reggel lehet sütni! De 1-2 óra is elég csak úgy jó ha re...
Elkészítési idő: 2+ 1/2 óra Nehézség: KözepesA lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit áttöröm, hagyom teljesen kihűlni, megsózom és összegyúrom annyi liszttel és 2 evőkanál tejföllel, hogy se túl puha, se túl kemény ne legyen a tészta! Lisztezett...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lecsöpögtetett tonhalat mixerrel pépesítjük, a tejszínnel, a citromlével és a szójaszósszal, majd ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A lilahagymát nagyon apró kockára vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű