1 kg liszt
2 dl olaj
2 ek. só
1/2 l tej
10 dkg élesztő
25 dkg Ráma
25 dkg trappista sajt
A lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre osztom, és minden tésztára teszek egy sajtot, és egy ráma darabot, majd feltekerem, és tepsibe téve közepes lángon sütöm.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes30 dkg kenyérliszt 3 dl víz 1 dkg friss élesztő A hozzávalókat alaposan elkevertem, majd a tálat egy fóliával szorosan lefedtem és 5-6 órára magára hagytam. Ezalatt a tészta meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveles tésztát szét kell elég vékonyra sodorni. 2. Elkészíted a tölteléket: 15 dkg szalonna felaprítva, 1 hagyma, 10 dkg sonka, 2 ek kecsap, 10 dkg sajt lereszelve, só, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt , az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima rug...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű