Tészta:
-6 db tojás
-6 evőkanál kristálycukor
-5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
-1 sütőpor
-1 teáskanál instant Nescafé
Krém:
-25 dkg mascarpone krémsajt
-2 dl OKÉ habtejszín
-4 teáskanál instant Nescafé
-4 teáskanál porcukor
-2 teáskanál forró víz
- 1 cs.Dr. Oetker expressz zselatinfix
Díszítés: csokis mazsola, kávészem tetszés szerint, el is hagyható!
-Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Mindegyikhez 3-3 ev. kanál kristálycukrot adunk. Először kemény habbá verjük a fehérjét. Ezután habosra keverjük a sárgákat, ehhez adjuk a kávét és tovább keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, ezzel is alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzádolgozzuk a tojáshabot, de ezt már csak fakanállal. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben takarékon 20 percig sütjük. Deszkára borítjuk és kihűtjük.
-Felverjük a tejszínhabot keményre. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot, kávét a forró vízzel. Ezután a mascarponét is hozzákeverjük. Fakanállal belekeverjük a habtejszínt, egyenletesen rászórjuk a habfixálót és alaposan elkeverjük.
-A kihűlt tésztát félbevágjuk, a felénél kicsit több krémmel megtöltjük, a maradékot a tetejére simítjuk és díszítjük. Pár órás hűtés után szeletelhető és fogyasztható.
- A tésztából a kávé kihagyható, pótolhatjuk 5 dkg darált dióval.
A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...
Elkészítési idő:A fenti tésztát kimagozott és bőven megcukrozott cseresznyével, vagy meggyel is megtölthetjük, de felhasználhatunk tölteléknek bármilyen más gyümölcsöt, sőt diót is. Túróval is kit...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött kikeverjük, majd a 45 dkg liszttel összegyúrjuk. Négy lapot sütünk vajazott tepsi hátulján. 180 fokon 8-10 perc alatt megsül....
Elkészítési idő: