menu

Családireceptkönyv.hu

egy tészta 10 süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
Hozzávalók 1 adag linzerhez:
200 g liszt
125 g vaj
50 g porcukor
1 tojás sárgája
Ízesíteni:
1.adag: 1 kk. friss levendula virágzat
2.adag: késkegynyi vaníliapor
3.adag: 1 ek. szemes mák
4.adag: 1 kk. fahéj
5.adag: 1 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
Tölteni:
levendulás szederlekvár
meggylekvár
baracklekvár
nutella/mogyorókrém
Díszíteni ízlés szerint:
ét tortabevonó
fehér csokis tortabevonó
cukorgyöngy
mandula
kókuszreszelék
cukormáz (1 ek. víz 7-8 kk. porcukor)
Leírás

Elkészítés:


Leírás
A száraz hozzávalókat, kimérjük, 1. összekeverjük.
A hideg vajat kockára vágjuk, majd a többi anyaghoz adjuk a tojás sárgájával együtt. Szépen elmorzsoljuk, majd
a tésztánk fokozatosan össze fog állni. Egy nejlonba beletesszük, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2.
Én 5 adagot készítettem, az elsőt levendulával, a másodikat vaníliával, a harmadikat mákkal, a negyediket
fahéjjal, az ötödik adagot pedig kakaóval ízesítettem.
3.
Két sütőpapír között 3-4 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, egy lapos kés segítségével a tepsire tesszük és 180
fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
4.
Így jártam el mind az öt adag tésztával. Csak azt az adagot vegyük elő, amelyikkel dolgozunk, mert ha a vaj
nagyon meglágyul, akkor ragadni fog és nem tudjuk szépen kiszaggatni. Ha nagyon sokáig fogdossuk, akkor is
elolvad a vaj, megpuhul a tészta, ismét le kell hűteni. Nekem a kis cakkos szélű, kerek formával volt a
legkönnyebb dolgozni, az deformálódott a legkevésbé, könnyedén átemeltem a tepsire.
5.
6. Sütésnél vigyázni kell, hogy csak világosra süssük, könnyen megéghet.
7. A tepsin hagyjuk kihűlni, ahogy hűl, úgy szilárdul a tészta. (Amikor kisül és még forró, nagyon könnyen törik.)
Majd ízlés szerint töltjük, azaz két süteményt összeragasztunk lekvárral, nutellával, mogyorókrémmel, ki mivel
szereti.
8.
Végül díszítjük: olvasztott csokival vagy cukormázzal bevonjuk, megszórhatjuk olajos magvakkal,
díszítőcukorral, cukorgyönggyel, kókuszreszelékkel ízlés szerint.
9.
Megjegyzés
Levendulás linzer: 10 db nagy, kerek linzer sült, amiket levendulás szederlekvárral, illetve meggylekvárral töltöttem,
a felét csokival meglocsoltam és apró mandulaforgáccsal szórtam meg.
Vaníliás linzer: 12 db szív és 8 db csillag alakú sütemény készült. Barack és szederlekvárral töltöttem, a csillagok
tetejét olvasztott csokival locsoltam meg és apró cukorgyönggyel szórtam meg.
Mákos linzer: 31 db kész sütemény lett, barack és meggylekvárral töltöttem. Tálalásnál még porcukorral fogom
megszórni.
Fahéjas linzer: 10 db nutellával töltött csillag lett, 5 db-nak a tetejét olvasztott csokival és kókusszal díszítettem, a
másik ötre fehér csoki került. 12 db csillagot szimplán csak cukormázzal vontam be, tetejét cukorgyönggyel szórtam
meg.
Kakaós linzer: 28 db kész sütemény lett. Baracklevárral és meggylekvárral töltöttem, a felét olvasztott fehér csokival
locsoltam meg és 2-2 hópehely forma cukorka került rá.
A tortabevonó tudom hogy kicsit drágább, de könnyen és gyorsan használatra készen áll és mosogatni sem kell
utána. Forró vízbe kell tenni a tasakot, amikor megolvadt a csoki, már használhatjuk is. Pici lyukat kell vágni a zacskó
csücskére, és akkor szépen meg tudjuk vele locsolni az aprósüteményeket. Ha nem használjuk el az egészet (elég
sok van benne), akkor lehűlés után visszadermed, és csak simán eltesszük a következő használatig.
Recipe by mókuslekvár.hu at http://www.mokuslekvar.hu/egy-delutan-egy-tesztabol-10-sutemeny/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Batoane cu mac
Batoane cu mac

Eu am preferat varianta cea mai comoda, a folosit masina de paine pentru framantat. Daca nu aveti masina de paine puneti intr-un bol faina, zaharul, sarea si drojdia apoi adaugati...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓS KRÉMES
TÚRÓS KRÉMES

tésztából 2 lapot sütni a tepsi hátán (gáz tepsi). töltelék Habosra kikeverni és a két lap közzé tölteni, hidegre tenni, másnap szeletelni (keskeny, téglalap), a tetejét porc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes őzgerinc
Kekszes őzgerinc

A háztartási keksz felét ledaráljuk, felét kisebb darabokra összetörjük. A vizet egy lábasba öntjük, beletesszük a porcukrot, kakaót, margarint, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zita szelet
Zita szelet

1. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. 2. A tojásfehérjét kemény hab...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk