-50 dkg liszt
-25 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-2 tasak vanília cukor
-1 mokkás kanálsütőpor
-2 tojás sárgája
-2 evőkanál tejföl
-kajszilekvár
-A lisztet, porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vaníliákat, majd belemorzsoljuk a margarint.
-A tejföllel és a tojássárgákkal összegyúrjuk a tésztát és kb. fél órára hűtőszekrényben pihentetjük.
-A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
-A sütőlapot sütőpapírral kibéleljük, erre tesszük a kiszaggatott tésztát.
-Előmelegített sütőben takarékon 15 percig sütjük.
-A teljesen kihűlt formákat lekvárral összeragasztjuk, alul teljes, fölül lyukas virág legyen.
- Egy napi süteményes dobozban való tárolás után fogyasztható.
-A formák kaphatóak dupla változatban is. Előnye, hogy nem kell számlálgatni azt, hogy mennyi az egész és kilyukasztott virágforma.
-Hagyományos gáztűzhelyben alulról a 2. rácsra helyezem a tepsit, így egyformán világos marad a tészta.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd két közepes méretű lapot nyújtunk belőle. A töltelékhez 1 ,5 kg meggyet 5 dl meggylével felfőzzünk, amikor felforrt ízlés szerint cukorral...
Elkészítési idő:A cukrot és a vajat jól kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőport,a lisztet,a felaprított csokit és a meggyet. Formába töltjük, és 180 fokon megsüt...
Elkészítési idő: 1 óraKrém: A lisztet a tejjel felfőzzük.
Elkészítési idő: