menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládétorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 közepes tojás,
- 6 ek kristálycukor,
- 5 ek liszt,
- 1 ek holland kakaópor,
- 1/4 cs sütőpor,
A krémhez:
- 2 cs csokoládés pudingpor,
- 3 dl tej,
- 3 dl víz,
- 12 dkg kristálycukor,
- 2 dl habtejszín,
- 1 cs habfixáló,
- kb. 15 dkg sárgabaracklekvár,
- 3-4 evőkanál darált dió,

Elkészítés:


Először a csokoládés krémet készítjük el: a pudingporokat kevés tejben simára keverjük. A többi tejet a vízzel és a kristálycukorral keverve felforraljuk, majd folyamatos keverés közben beleöntjük a pudingos keveréket és közepestől kisebb lángon sűrű krémmé főzzük (közben persze még mindig folyamatosan keverjük). A lábast hideg vízre állítva, kevergetve kihűtjük a krémet.
A tejszínhabot a habfixálóval előírás szerint kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, majd lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd fokozatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert lisztet + sütőport + kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült piskótát egy fa táblára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni! (Ez egy vékony nagy piskótalap.)
A kihűlt piskótát 3 egyenlő lappá vágjuk (függőlegesen vágjuk). Megkenjük az egyiket a baracklekvár felével, erre pedig kenünk néhány evőkanálnyi csokikrémet. Erre jön a másik piskótalap, majd a lekvár másik fele, erre ismét néhány evőkanálnyi csokikrém, végül a harmadik piskóta lap.
Körbekenjük a torta oldalait és tetejét is krémmel. Az oldalait meghintjük darált dióval, a tetejére pedig csillagcsöves nyomózsákból nyomunk krémet díszítésként.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy megdermedjen egy kicsit és szépen lehessen szeletelni.

Trükkök, tippek, praktikák:


38x28 cm-es tepsihez

Csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mikrós csoki
Mikrós csoki

A hozzávalókat a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Amikor csomómentes a tészta, belekeverjük az apróra tördelt csokoládét is. Egy nagyobb, vagy két kise...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle Bejgli
Évi féle Bejgli

előző éjszaka összeállítom pihentetem a hűtőben és másnap elfelezem téglalap alakúra nyújtom egy egész tojás és 1 tojássárgájával a tészta szélét három oldalán lekenem rásimítom a...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kiflik
Kakaós kiflik

Az élesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Összegyúrjuk a hozzávalókkal a kakaópor kivételévél. A megkelt tésztát ketté vesszük, egyik részébe beletesszük a kakaóport. Kelesztjük,...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Gyors túrós-joghurtos sütemény
Gyors túrós-joghurtos sütemény

A mérce a joghurtos pohár, ez a bögre. A tojásokat össze kell keverni a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a túrót. Összekeverjük. Belekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk