menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládétorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 közepes tojás,
- 6 ek kristálycukor,
- 5 ek liszt,
- 1 ek holland kakaópor,
- 1/4 cs sütőpor,
A krémhez:
- 2 cs csokoládés pudingpor,
- 3 dl tej,
- 3 dl víz,
- 12 dkg kristálycukor,
- 2 dl habtejszín,
- 1 cs habfixáló,
- kb. 15 dkg sárgabaracklekvár,
- 3-4 evőkanál darált dió,

Elkészítés:


Először a csokoládés krémet készítjük el: a pudingporokat kevés tejben simára keverjük. A többi tejet a vízzel és a kristálycukorral keverve felforraljuk, majd folyamatos keverés közben beleöntjük a pudingos keveréket és közepestől kisebb lángon sűrű krémmé főzzük (közben persze még mindig folyamatosan keverjük). A lábast hideg vízre állítva, kevergetve kihűtjük a krémet.
A tejszínhabot a habfixálóval előírás szerint kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, majd lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd fokozatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert lisztet + sütőport + kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült piskótát egy fa táblára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni! (Ez egy vékony nagy piskótalap.)
A kihűlt piskótát 3 egyenlő lappá vágjuk (függőlegesen vágjuk). Megkenjük az egyiket a baracklekvár felével, erre pedig kenünk néhány evőkanálnyi csokikrémet. Erre jön a másik piskótalap, majd a lekvár másik fele, erre ismét néhány evőkanálnyi csokikrém, végül a harmadik piskóta lap.
Körbekenjük a torta oldalait és tetejét is krémmel. Az oldalait meghintjük darált dióval, a tetejére pedig csillagcsöves nyomózsákból nyomunk krémet díszítésként.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy megdermedjen egy kicsit és szépen lehessen szeletelni.

Trükkök, tippek, praktikák:


38x28 cm-es tepsihez

Csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Havasi gyopár recept
Havasi gyopár recept

A tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Meggyes - csokis muffin
Meggyes - csokis muffin

A cukrot és a vajat jól kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőport,a lisztet,a felaprított csokit és a meggyet. Formába töltjük, és 180 fokon megsüt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta-hagyományos módon
Piskóta-hagyományos módon

A tojásokat ketté választjuk, a sárgájákat egy kisebb tálba tesszük és hozzá szórjuk a cukor 3/4-ét. A fehérjéket elkezdjük konyhai robotgéppel kemény habbá verni, amikor már habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-kókuszos sütemény
Almás-kókuszos sütemény

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem. Közben az 5 tojás a géppel felverem, legyen jó habos. Amikor ez készen van, finoman belekeverem a száraz hozzávalókat. Az almákat me...

Elkészítési idő: 30 perc sütés n
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk