Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládétorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 közepes tojás,
- 6 ek kristálycukor,
- 5 ek liszt,
- 1 ek holland kakaópor,
- 1/4 cs sütőpor,
A krémhez:
- 2 cs csokoládés pudingpor,
- 3 dl tej,
- 3 dl víz,
- 12 dkg kristálycukor,
- 2 dl habtejszín,
- 1 cs habfixáló,
- kb. 15 dkg sárgabaracklekvár,
- 3-4 evőkanál darált dió,

Elkészítés:


Először a csokoládés krémet készítjük el: a pudingporokat kevés tejben simára keverjük. A többi tejet a vízzel és a kristálycukorral keverve felforraljuk, majd folyamatos keverés közben beleöntjük a pudingos keveréket és közepestől kisebb lángon sűrű krémmé főzzük (közben persze még mindig folyamatosan keverjük). A lábast hideg vízre állítva, kevergetve kihűtjük a krémet.
A tejszínhabot a habfixálóval előírás szerint kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, majd lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd fokozatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert lisztet + sütőport + kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült piskótát egy fa táblára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni! (Ez egy vékony nagy piskótalap.)
A kihűlt piskótát 3 egyenlő lappá vágjuk (függőlegesen vágjuk). Megkenjük az egyiket a baracklekvár felével, erre pedig kenünk néhány evőkanálnyi csokikrémet. Erre jön a másik piskótalap, majd a lekvár másik fele, erre ismét néhány evőkanálnyi csokikrém, végül a harmadik piskóta lap.
Körbekenjük a torta oldalait és tetejét is krémmel. Az oldalait meghintjük darált dióval, a tetejére pedig csillagcsöves nyomózsákból nyomunk krémet díszítésként.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy megdermedjen egy kicsit és szépen lehessen szeletelni.

Trükkök, tippek, praktikák:


38x28 cm-es tepsihez

Csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsíros túrós
Zsíros túrós

A tésztát összegyurjuk 2 részre osztjuk tölteléket bekerakjuk... Tetejét megszurkaljuk és 180 fokos Sütőben kB 30 percig sütjük..... Én dupla adagbol készítettem nagyméretű tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egyszerű keksz
Egyszerű keksz

A lisztet, a porcukrot, a tejfölt, a vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát tésztává gyúrjuk és pihentetjük. Majd késfok vastagságúra kinyújtjuk, kekszformákkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mohácsi rétes
Mohácsi rétes

Ezt elkeverjuk allni hagyjuk fel orat legalabb majd 6 dbos reteslapbol 2 lap a tepsi aljara amit kikentunk vajjal , a teszta felet oda ontjuk majd meggyel turoval megszorjuk megint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Mogyorós csoki torta
Mogyorós csoki torta

Épített: 1 doboz tejszín (200 gr) lesz. 200 gr és csokis csokoládé keveréke. Fent van a szekrényben, a textúra. Egy csésze mogyorós adnak hozzá egy csésze mogyorós, mielőtt szakadó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk