menu

Családireceptkönyv.hu

ACMA --török zsemle


Írta:

Elk. idő: hosszú
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sima liszt
2,5 dkg élesztő
6-7 dkg cukor
1 tk só
1 nagy vagy 2 kisebb tojás fehérje
1 tk sütőpor
1 joghurt (amikor nem volt itthon tettem helyette 2 ek tejfölt)
5 dkg vaj és 3-4 dkg olaj (persze lehet a teljes 10 dkg is vaj)
1,5 dl langyos tej

Elkészítés:


Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan jó idő ez kb 1,5 óra volt.
A tésztát 10 egyenlő részre osztottam és a kis golyókat megint hagytam egy kicsit - nagyjából negyed órát.
A kis golyókat elfeleztem - mondjuk eleve lehetne 20 pici golyóra osztani :) - és mindegyiket megsodortam kb 30 cm hosszú nudlinak. Kettőt összecsavartam és gyűrűt formáztam belőle - a végeit szépen összefogtam, hogy ne nyíljon szét.
Szilikonos sütőpapírral bélelt nagy tepsire raktam őket - nem túl sűrűn, mert még nőnek! - és megint hagytam egy kicsit pihenni. Ez már tényleg nem sok, max fél óra.
20 perc után bekapcsoltam a sütőt 200 fokra, majd a gyűrűket megkentem a tojássárgájával. Lehet szórni a tetejére bármilyen magot - szezámmag, lenmag, mák - de anélkül is finom.
Az előmelegített sütőbe tettem az acmákat és kb 25 perc alatt szép pirosra sültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://sylviablogja.blogspot.hu/…/uj-kedvencunk-az-acma.ht…

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kakaós kuglóf
Kakaós kuglóf

Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon. A kakaót elkeverjük kevés vízbe. Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gyorskalács
Gyorskalács

1. 2 dl tejben elkeverjük a 3 kanál cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A maradék langyos tejben az édeskét feloldani. 3. Géppel összekeverjük a hozzávalókat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk