menu

Családireceptkönyv.hu

Flódni--Tápai Ilona


Írta:

Elk. idő: hosszú
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor.
Az alma töltelékhez
80 dkg savanykás alma, 2 evőkanál méz, 1 citrom, fahéj,őrült szegfüszeg.
A mák töltelékhez
20 dkg mák darálva, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola vagy aszalt meggy, esetleg aszalt áfonya - nekem most ez volt itthon, 1 dl fehérbor.
A dió töltelékhez
20 dkg dió darálva, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor.
A lekenéshez 2 tojás sárgája.
A dió és a mák töltelék alá a tésztára 2 evőkanál szilva vagy sárgabarack lekvár.

Elkészítés:


A hozzávalókból könnyen dolgozható tésztát készítünk,ha szükséges még tejfölt adunk hozzá.Négybe vágva hűtőben pár órát állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a töltelékeket,ha meghül akkor töltjük a lapokat.
Mák töltelék:
1dl vízből 10 dkg cukorral szirupot főzünk,forrón belekeverjük a darált mákot.Naracshéjjat reszelünk bele,1 nagy kanál mézet is belekeverhetünk
Dió töltelék:
1dl vízből 10dkg cukorral szirup,belekeverjük a darált diót,citrom héjjat reszelünk bele,szintén lehet 1 kanál mézet tenni bele
Alma töltelék:
az almát lereszeljük,hagyjuk állni.Majd a süteménybe töltés előtt kifacsarjuk, cukrozzuk,ízlés szerint őrölt fahéjjal ízesítjük
Elkészítés:
Nagy tepsiben sütjük,kb:32X38-as
Tepsi nagyságú sütőpapírt vágunk,ezen könnyebb a tésztát nyújtani.
A lapok nagyon vékonyak lesznek ezért is jobb a papíron nyújtani
Az első lapot betesszük papirostól a tepsibe,lekenjük lekvárral,majd dió töltelékkel,erre tesszük a második lapot,(de itt már ne tegyünk a papírt bele..)megint lekvár,majd a cukrozott almatölteléket,a harmadik lapot szintén lekvárral kenjük,és erre a máktölteléket.Az utolsó lap a sütemény teteje, villával megszurkáljuk,és a tejfölös tojássárgájával megkenjük.
Fél órát kelni hagyjuk,majd 170 C fokos előmelegített
sütőben megsütjük.Elég vastag a tészta,de szépen megsül,én villanysütőben sütöm,(nem légkeveréses)ha már szép szint kap akkor sütő papírt teszek a tetejére,és tűpróbáig sütöm.
Nem olyan bonyolult,mint elsőre gondolnánk,Mindenki bátran süsse meg,sikerülni fog!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Karamellás eckler fánk
Karamellás eckler fánk

A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtöskalács
Kürtöskalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vatruska (orosz túrós batyu)
Vatruska (orosz túrós batyu)

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A túrót egy villával összenyomjuk, elkeverjük benne a vaníliarudat, a vaníliás cukrot és a tojássárgájával kikeverjük. Az élesztőt elkeverjük egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos linzer
Kókuszos linzer

vajat, a tojásokat, a tejfölt és a cukrot a rumaromával keverőgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevertet lisztet és a kókuszreszeléket. Hűtőbe tesszük 1 órár...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk