5 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 nagy citrom héja
1 dl citromlé
3 tojás
5 dkg liszt
2,5 dl tej
A tojások habját keményre verjük, félretesszük. A vajat alaposan elkeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromlevet és a tejet, végül a lisztet is. Összekeverjük a felvert tojáshabbal. Használjunk fa spatulát. Vajazzunk ki egy magas, nem túl nagy szuflé formát (a képen látható jénai edény kicsit nagy volt ehhez a mennyiséghez, és különben is, legközelebb megduplázom az adagot), öntsük bele a masszát, majd a formát állítsuk egy forró vízzel teli edénybe úgy, hogy a víz a forma feléig ér. Süssük 180 fokon 45-50 percig.
Mivel a desszert vendégségben készült, nem akartam sok macerát, ezért hagyományos módon, vízfürdő nélkül sütöttem meg, kb. 20 perc alatt aranybarna lett a teteje, az állaga pedig tökéletes. A fotón nem látszik, de felül piskótaszerűvé válik a kész cucc, alul pedig fantasztikusan finom citromkrém vár ránk.
Összegyúrjuk kekszet, a porcukrot, a kakaót, a rumot, és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz, 1 cm vastagra nyújtjuk. Összekeverjük a kókuszreszeléket, a vajat, a porcukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, a kakaópor kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és robotgéppel 1-2 alatt összekeverjük. Annyi tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat szeleteljük kb. fél cm-es karikákra. Két piskótakorongot ragasszunk össze egy banánkarikával és folytassuk ezt a műveletet addig, amíg van az összetevőkből. A gőz fölöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet egy tálba szitáljuk elkeverjük benne a porcukrot és a sót, majd és elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes