Családireceptkönyv.hu

Isler--Fodor Judit


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g liszt, 300 g margarin, 160 g porcukor, 100 g darált dió, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé.


3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál jó minőségű kakaópor, és 1 esetleg 2 evőkanál víz, ezt felfőzzük, és még melegen belekeverünk 3 dkg margarint. Ez az alap és ez tetszés szerint növelhető, vagy

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összedolgozzuk, késhát vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, világosra sütjük. Ha kihűlt , lekvárral összeragasztjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Hagyjuk megszilárdulni a csokit, és dobozban, lefedve tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gofri -  Légiesen ropogós, vaj nélkül
Gofri - Légiesen ropogós, vaj nélkül

Válasszuk külön a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a cukorral verjük szinte fehéredésig. A habot és a sárgáját óvatosan forgassuk össze, szitá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fanta/Mirinda szelet
Fanta/Mirinda szelet

A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz. Össz...

Elkészítési idő: 50perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Dörmi mackó
Dörmi mackó

A 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Elviselhető fánk (képviselőfánk by Eszter)
Elviselhető fánk (képviselőfánk by Eszter)

1. A vizet a vajjal, cukorral, sóval felforraljuk. Ha már lobog hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezgőssé nem válik. 2. Kivesszük a tésztát a lábasból e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk