Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapusznyik--Vidék Íze


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A KELT TÉSZTA
- bő olaj a sütéshez
- 1 evőkanál só
- áttörve 1 nagyobb főtt burgonya
- 1,5 l langyos tej
- a tésztához 2 marok étolaj
- cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 kg liszt
A TÖLTELÉK
- 2 evőkanál cukor
- zsiradék
- 1 nagy káposzta
- őrölt bors
- só

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 75 perc - KELESZTÉS: 1 óra - Összekeverjük az élesztőt a cukorral, hagyjuk elfolyósodni. A langyos tejbe belekeverjük a sót. Egy nagy tálban összegyúrjuk az összes hozzávalót. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Szépen kidolgozzuk. Cipót formázunk belőle. Letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen a duplájára kelesztjük.

A TÖLTELÉK

Míg kel a tészta, elkészítjük a pirított káposztát. Lereszeljük, besózzuk, hagyjuk állni félórát. Utána gyengéden kinyomkodjuk (ne legyen túl száraz). A zsiradékon világosra karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a káposztát, kevergetve megpirítjuk; ha kész, sóval és borssal ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni. A megkelt tésztát húsz kis gombócra osztjuk. A gombócok tetejére rakunk egy-egy adag párolt káposztát, összecsípjük felette a tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a megtöltött gömböcöket. Bő, forró olajban sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rudacska
Sajtos rudacska

Ezt jól összegyúrtam, majd kb ujnyi vastagra nyújtottam. Tetejèt megkentem tojással, majd megszórtam sajttal ès pizzaszeletelővel csíkokra vágtam. Tepsire raktam, majd kb 15-20 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sajtos tallér ( gofrisütőben )
Sajtos tallér ( gofrisütőben )

Összegyúrni , kis gombócokat formázni és gofrisütőben megsütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Szezámos-mákos sós süti
Szezámos-mákos sós süti

A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Sajtos virslis falatkák
Sajtos virslis falatkák

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok .Vékonyra kinyújtom és tetszés szerinti nagyságú kiszúróval kiszaggatom. A tojás fehérjét kicsit felverem, a sajtot és a virslit apró koc...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk