1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőlt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm.
Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, két teáskanál sót, 35 dkg lisztet (ez a krumpli minőségétől függően változhat valamelyest), 1 tojássárgáját és 1 evőkanál olvasztott zsírt. Puha tésztát gyúrok belőle. Lisztezett gyúrótáblán rudat formázok belőle, melyet utána 1 cm vastag darabokra vágok. A korongokat mindkét oldalról kicsit meglisztezem és palacsinta nagyságúra nyújtom.
Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.
Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.
Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.
Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.
Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.
Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.
Egy másik lappal beterítem, a szélét kicsit visszahajtom és jól összenyomom, hogy sütés közben a töltelék a korongok között maradjon.
A palacsintasütőt vékonyan kizsírozom és nem nagy lángon, hogy a tészta átsüljön, mindkét oldalát megsütöm.
Melegen még a tetejét megszórom reszelt sajttal és tálalom.
Szepi Ági
A káposztaleveleket lebontjuk a fej káposztáról lobogásban lévő sós vízben puhára forrázzuk. Hideg vízben leöblítjük, hogy ne legyen szakadós a káposztalevél. Duplán hajtott alu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészittés A tésztához valókat gyorsan összegyúrom, ha nem akar összeállni, teszek hozzá egy pici hideg vizet. Amíg mindent ös...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA baconszeleteket apró kockákra vágjuk és száraz serpenyőben lepirítjuk. Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla a felesleges zsiradék. A tejet és a vizet egy serpenyőbe öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat alaposan megmossuk, megtörölgetjük, a hagymát felaprítjuk. Az olajat egy nagy és mély nyeles teflonserpenyőben felrakjuk melegedni. Ha az olaj felforrósodott, akkor bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű