Családireceptkönyv.hu

Krumplilángos gombával és sajttal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőlt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm.

Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, két teáskanál sót, 35 dkg lisztet (ez a krumpli minőségétől függően változhat valamelyest), 1 tojássárgáját és 1 evőkanál olvasztott zsírt. Puha tésztát gyúrok belőle. Lisztezett gyúrótáblán rudat formázok belőle, melyet utána 1 cm vastag darabokra vágok. A korongokat mindkét oldalról kicsit meglisztezem és palacsinta nagyságúra nyújtom.
Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.

Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.

Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.

Elkészítem a tölteléket:
A gombát alaposan megtisztítom, megmosom és nem túl apró darabokra vágom.

Vöröshagymát apróra vágva zsíron megdinsztelem, adok hozzá tv paprikát szeletelve és egy paradicsomot, amiről a héját lehúzom. Fűszerpaprikával megszórom és rádobom a szeletelt gombát (most vargányát használtam, ami nagyon finom, intenzív ízű gomba). Sóval, borssal fűszerezem. Zsírjára sütöm. Hagyom kicsit hűlni.
Sajtot reszelek.

Az elnyújtott tésztakorongra gombát egyenletesen elosztva teszek és bőven megszórom reszelt sajttal.
Egy másik lappal beterítem, a szélét kicsit visszahajtom és jól összenyomom, hogy sütés közben a töltelék a korongok között maradjon.

A palacsintasütőt vékonyan kizsírozom és nem nagy lángon, hogy a tészta átsüljön, mindkét oldalát megsütöm.

Melegen még a tetejét megszórom reszelt sajttal és tálalom.


Elkészítés:


Szepi Ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Chili con carne
Chili con carne

A babot előző este be kell áztatni. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Szórjuk rá az őrölt római kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Thai csirke üvegtésztával
Thai csirke üvegtésztával

A húst apró kockákra vágjuk. A répát, cukkinit hámozzuk, és keskeny csíkokra szeleteljük. A rizstésztát forró vízzel leöntjük. A húst kevés olajon megpirítjuk, majd lefedve kevés...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal

A megtisztított burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült összetörjük és hozzákeverjük a darált húst, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a tojást, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos csirke recept
Szezámmagos csirke recept

A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk