70 dkg tarja szeletelve
1 kg krumpli
4-5 db hagyma
20 dkg húsos szalonna
só
bors
mustár
1 kispohár tejföl
1 tojás
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, megkenem mustárral. Egy órát pihentetem.
A hagymát felszeletelem, a krumplit vékonyan felkarikázom. A tejfölt és a tojást összekeverem.
A tálat kikenem zsiradékkal, aljára rakok egy sor krumplit (kis átfedéssel). Sózom, majd egy réteg hagymakarikát rakok és megszórom bacon kockák felével. Erre rakom a bepácolt hússzeleteket. Befedem hagymakarikákkal, rászórom bacon kockák másik felét, és befedem krumplikarikákkal. Sózom és frissen őrölt borssal megszórom. Lefedem a tálat és a sütőbe rakom 180 fokra 1 órára. Ekkor kiveszem, leveszem a fedőt róla és megkenem a tetejét a tojásos tejföllel, majd visszadugom a sütőbe pirulásig.
Szem-szájnak
A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban összekeverjük a darált húst,a tojást,a morzsát, sóval, borssal és fokhagyma porral. A keveréket a egy közepes fóliával bélelt sütőlapra tesszük és osszuk szét e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkésztésnél minden hártyát, eret el kell távolítani, ezután 8-10 mm-es szeleteket kell ferdén vágni. Sózni csak a tányéron! A májat mindkét oldalán 1.5 -maximum 2 percig süssétek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, le...
Elkészítési idő: 195 perc Nehézség: Nehéz