70 dkg tarja szeletelve
1 kg krumpli
4-5 db hagyma
20 dkg húsos szalonna
só
bors
mustár
1 kispohár tejföl
1 tojás
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, megkenem mustárral. Egy órát pihentetem.
A hagymát felszeletelem, a krumplit vékonyan felkarikázom. A tejfölt és a tojást összekeverem.
A tálat kikenem zsiradékkal, aljára rakok egy sor krumplit (kis átfedéssel). Sózom, majd egy réteg hagymakarikát rakok és megszórom bacon kockák felével. Erre rakom a bepácolt hússzeleteket. Befedem hagymakarikákkal, rászórom bacon kockák másik felét, és befedem krumplikarikákkal. Sózom és frissen őrölt borssal megszórom. Lefedem a tálat és a sütőbe rakom 180 fokra 1 órára. Ekkor kiveszem, leveszem a fedőt róla és megkenem a tetejét a tojásos tejföllel, majd visszadugom a sütőbe pirulásig.
Szem-szájnak
A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük. A csülköt egy nagy fazékba tesszük, fel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesÖsszevágott hagymát odateszünk zsiradékon dinsztelődni, majd rátesszük a kockára vágott husit, ami lehet sertés, de lehet borjú, nyúl, vad. Fehéredésig kavargatjuk, majd megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, 1 evőkanál libazsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű