Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos húsgolyók, spagetti tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A paradicsomos alaphoz

1 db vöröshagyma, kevés olaj, fokhagyma, 500ml sűrített paradicsom, bors, oregano, bazsalikom

A húsgolyóhoz

1 db zsemle (szikkadt) 500g darált hús, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, fekete bors (őrölt), oregánó (friss, vagy szárított), 1 db tojás

Elkészítés:


Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete borssal, majorannával, oregánóval. Fedő alatt kis lángon főzzük, amíg összeállítjuk a húsgombócot. Először a zsömlét áztassuk be 10 percre, majd a húst, a zsömlét, tojást, fűszereket, zúzott fokhagymát, finomra vágott vöröshagymát, egy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel legalább 5 percig „dagasztjuk” hogy a hús kis fehérjeszálai össze álljanak. (Legjobb ha az elkészült massza, egy éjszakát pihen, tehát előző nap összeállítva a legjobb.) Vizes kézzel kb. 4-5 cm-es gombócokat formázunk, majd kevés olajban elősütjük. A gombócokat óvatosan a paradicsommártásba tesszük. 45 percig lassan, kis lángon főzzük, az elpárolgott folyadékot vízzel vagy alaplével pótoljuk. Ha a gombócok elkészültek főtt spagetti tésztával tálaljuk. Én összekevertem egy jénaiban, a gombócokat viszont a tejerére rakosgattam. smile hangulatjel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Kassai sertésjava
Kassai sertésjava

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,natur megsütjük.A burgonyából Hercegnő alapot készitünk (vaj,tej,só,tojás) segitségével. A zöldborsót megpároljuk. Tepsibe helyezzük a natur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Comb - Borsos tokány - OK
Comb - Borsos tokány - OK

1. A húst vékony, hosszúkás csíkokra összevágjuk, megmossuk. 2. A szalonnát hasonlóan daraboljuk, majd saját zsírjában kiolvasztjuk. 3. Rátesszük a finomra vágott vöröshagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kolbásszal és káposztával töltött szűzpecsenye
Kolbásszal és káposztával töltött szűzpecsenye

A szűzpecsenyét hosszában lappá nyitjuk és megfűszerezzük. A darált húst összekeverjük a paprikával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. A káposztát kevés olajon megdinsztel...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk