porcukor (ahány tojásfehérje, annyiszor)
3 dkg
porcukor (ahány tojásfehérje, annyiszor)
3 dkg
Rama (ahány tojásfehérje annyiszor)
1 dkg
darás liszt (ahány tojásfehérje annyiszor)
2 dkg
mazsola
5 dkg
dióbél
5 dkg
aszalt gyümölcs (sárgabarack szilva,áfonya)
5 dkg
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni.
Hozzáadni a lisztet és az olvasztott Ramát.
A diót, aszalt gyümölcsöt apróra vágni, mazsolát hozzáadni, majd belekeverni a lisztes masszába.
Ramával kikent, lisztezett őzgerinc formába önteni
Ez a recept úgy 3 nap. Az első nap a sűrített-tej főzés. A második napon a mézeskalács, amely körülbelül 3 óra. Akkor a legjobb, ha hagyja pihenni hűtve a harmadik napon. 1. elkés...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: NehézAz almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokból szükséges mennyiségű tejjel linzertésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk. két- két lap közé baracklekvárt kenünk és így kettesével kisütjük. Töltelék: A porcukrot a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű