Hozzávalók 35 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
25 dkg háztartási keksz
25 dkg Maroni gesztenyepüré
5 dkg sárgabaracklekvár
1,5 dl tej
1 kupica rum
a krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
3 dl tej
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
a tetejére
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló (10 g)
cukrozatlan kakaópor
A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyengetjük.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kekszes alapra simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockákra vágjuk, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintjük meg.
Kifőztük
Tészta: A cukrot, margarint és tojást habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, szódabikarbónát, lisztet és tejeskávét. Megsütjük mint egy piskótát. Hab: A cukrot a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejfölt kikeverjük a lekvárral. Egy szögletes tálat kirakunk kekszel, erre jön a lekváros krém fele, majd újabb adag keksz-krém, és végül keksz zárja a sort. Aki sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, folpackba cso...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepespici golyókat gyúrunk belőle és lelapítjuk őket. 175°C-on 10 perc??
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű