Hozzávalók 35 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
25 dkg háztartási keksz
25 dkg Maroni gesztenyepüré
5 dkg sárgabaracklekvár
1,5 dl tej
1 kupica rum
a krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
3 dl tej
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
a tetejére
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló (10 g)
cukrozatlan kakaópor
A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyengetjük.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kekszes alapra simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockákra vágjuk, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintjük meg.
Kifőztük
Elsőként a tojást és a cukrot pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, és a szódabikarbonát összekeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: KönnyűKeverje össze a lisztet a kakaóval. Adjunk hozzá cukrot és hideg vajat, és gyúrjuk össze gyorsan a tésztát. Tekerje a tésztát fóliába, és tegye a hűtőbe körülbelül fél órára. Nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojások fehérjét verjük fel egy csipet sóval, a tojások sárgáját pedig a cukorral. Forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá a kakaót. Keverjük össze, majd öntsük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. 2. Jól összekeverjük és beleforgatjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű