menu

Családireceptkönyv.hu

Almapuffancs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg alma lereszelve
30 dkg liszt
2 egész tojás
2 evőkanál cukor
½ csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A sütéshez:
olaj

Elkészítés:


Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.

Almapuffancs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Baileys kehely
Baileys kehely

Megsütjük a három tojásból a kakaós piskótát, majd kihűtjük és felkockázzuk. A pudingport megfőzzük a többi hozzávalóval együtt, majd néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés almás linzer
Bögrés almás linzer

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Mátraballai túróslepény
Túrós - Mátraballai túróslepény

1. 2 lepényhez mérve: 5 dkg élesztőt cukros meleg vízben felfuttatok.2 diónyi zsírt elmorzsolok 50 dkg lisztben. 2. Beleteszek 2 tojást, 2 evőkanál tejfölt, pici sót. 3. Pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk