Tésztához:
3 tojássárgája
15 dkg eritrit
14 dkg zsír
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
40 dkg mandulaliszt
Töltelék:
1,5 kg almát meghámozunk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
1 citrom leve
4 evőkanál eritrit
fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
15 percet főzzük.
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kinyújtva beletesszük. Ha nagyon ragad a tészta, akkor "kilisztezzük" paleo sütőliszttel a deszkát. A tésztára simítjuk az almát és megszórjuk durvára vágott dióval (ez opcionális). Erre tesszük a tészta másik felét. Tetejét megkenjük tojássárgájával.
180 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűl, utána lehet szeletelni.
A búzadarát a felhevített olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Félrehúzzuk, majd feöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, majd lefedve állni hagyjuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomra aprítjuk a vöröshagymát és egy olívaolajon a szalonnával párolni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszelve a hagyma mellé dobjuk, a zellerel együtt. A soffritona...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű