Tésztához:
3 tojássárgája
15 dkg eritrit
14 dkg zsír
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
40 dkg mandulaliszt
Töltelék:
1,5 kg almát meghámozunk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
1 citrom leve
4 evőkanál eritrit
fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
15 percet főzzük.
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kinyújtva beletesszük. Ha nagyon ragad a tészta, akkor "kilisztezzük" paleo sütőliszttel a deszkát. A tésztára simítjuk az almát és megszórjuk durvára vágott dióval (ez opcionális). Erre tesszük a tészta másik felét. Tetejét megkenjük tojássárgájával.
180 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűl, utána lehet szeletelni.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajba kiszagatom
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk 2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy muffinsütő formát. 3. A tojás...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű… a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű