Tésztához:
3 tojássárgája
15 dkg eritrit
14 dkg zsír
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
40 dkg mandulaliszt
Töltelék:
1,5 kg almát meghámozunk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
1 citrom leve
4 evőkanál eritrit
fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
15 percet főzzük.
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kinyújtva beletesszük. Ha nagyon ragad a tészta, akkor "kilisztezzük" paleo sütőliszttel a deszkát. A tésztára simítjuk az almát és megszórjuk durvára vágott dióval (ez opcionális). Erre tesszük a tészta másik felét. Tetejét megkenjük tojássárgájával.
180 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűl, utána lehet szeletelni.
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt 1 csipet cukorral, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást. Összemorzsoljuk benne, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA calzone tésztájához mérd a lisztet egy nagy tálba. Add hozzá a sót és az életsztőt. Képezz egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az olajat és a vizet. Lisztes kézzel dogozd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágom. A májat késsel elkaparom. A petrezselyemzöldet felaprítom. A vajat felforrósítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hagyom kihűlni. Hozzáadom a pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nokedlit keverünk és kiszaggatjuk. A márványsajtot lereszelni és kevés telföllel kikeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű