• 30 dkg RÉTES (!) liszt
• 20 dkg cukor , esetleg fele ( nyirfa, xiit stb.)
• 1 cs sütőpor
• 1 ,5 kg alma, vagy 50 dkg félzsíros túró ( ebbe mazsola, citromhéj is kell!)
• 2 cs vaníliás cukor
• fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
• 3 dl tej
• 3 tojás
• 10 dkg olvasztott vaj
elkészítés
1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe. ( ha kevesebbet készítesz, kisebbe tepsibe rakjad mert különben nagy lapos lesz)
3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát laza egyszerűséggel egyenletesen rászórjuk a tepsire, (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.) Tehetsz közé meggyet is és lekvárt is csöpögtethetsz közé, ha szeretitek.
4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.( vanilliacukrot is szoktam hozzáadni)
Végül az olvasztott vajat,v margarint kanállal rácsepegtetem sütemény tetejére. Először elég „trutyinak" látszik, de a végére összeáll a finomság.
10 PERCIG PIHENTETEM a tepsibe, HOGY ÁTJÁRJA AZ ÖNTET!!!
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C , sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat hozzá!
Csináltam már olyat is, hogy egy tepsin belül fele túrós, fele almás volt. Nagyon finom lett és 2az1 ben változat is.
Én először mindent kimérek, előkészítek. Ha ez kész, akkor kapcsolom be a sütőt és addig laza egyszerűséggel összerakom az alapanyagokat.
• 25 dkg puha margarin • 10 dkg porcukor • 1 cs vaníliás cukor • 25 dkg liszt • 10 dkg pudingpor vaníliás vagy csokoládés vagy kinek mi a kedvence
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, ami nagyon hamar összeáll. Jó állagú, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha valakinek szükséges még hozzá liszt, kis adagokban tehet még bele...
Elkészítési idő:Elkészítés: Először elkészítjük az alsó réteget: - ehhez a kimagozott datolyákat vízbe tesszük és mikróban megmelegítjük. Félretesszük puhulni pár percig. - Ezalatt egy késes...
Elkészítési idő: 30 perc