menu

Családireceptkönyv.hu

Almás( TÚRÓS)süti lustáknak


Írta:

Elk. idő: 40 pers
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 30 dkg RÉTES (!) liszt
• 20 dkg cukor , esetleg fele ( nyirfa, xiit stb.)
• 1 cs sütőpor
• 1 ,5 kg alma, vagy 50 dkg félzsíros túró ( ebbe mazsola, citromhéj is kell!)
• 2 cs vaníliás cukor
• fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
• 3 dl tej
• 3 tojás
• 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


elkészítés
1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe. ( ha kevesebbet készítesz, kisebbe tepsibe rakjad mert különben nagy lapos lesz)
3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát laza egyszerűséggel egyenletesen rászórjuk a tepsire, (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.) Tehetsz közé meggyet is és lekvárt is csöpögtethetsz közé, ha szeretitek.
4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.( vanilliacukrot is szoktam hozzáadni)
Végül az olvasztott vajat,v margarint kanállal rácsepegtetem sütemény tetejére. Először elég „trutyinak" látszik, de a végére összeáll a finomság.
10 PERCIG PIHENTETEM a tepsibe, HOGY ÁTJÁRJA AZ ÖNTET!!!
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C , sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat hozzá!
Csináltam már olyat is, hogy egy tepsin belül fele túrós, fele almás volt. Nagyon finom lett és 2az1 ben változat is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én először mindent kimérek, előkészítek. Ha ez kész, akkor kapcsolom be a sütőt és addig laza egyszerűséggel összerakom az alapanyagokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Forró almás pite (mekis) recept
Forró almás pite (mekis) recept

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos madeleine (francia teasütemény)
Citromos madeleine (francia teasütemény)

Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és az egészet jól összekeverjük. A szilikonos kagyló sütőformába kis kanállal belekanalazzuk a tészta masszát. Előmelegített sütőben 190 fo...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos süti szilvalekvárral
Mákos süti szilvalekvárral

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a xilittel, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és tovább keverjük a robotgéppel. A mákot és a tejet 2-3 részletben hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos zabkeksz
Kókuszos zabkeksz

A puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk