menu

Családireceptkönyv.hu

Almás( TÚRÓS)süti lustáknak


Írta:

Elk. idő: 40 pers
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 30 dkg RÉTES (!) liszt
• 20 dkg cukor , esetleg fele ( nyirfa, xiit stb.)
• 1 cs sütőpor
• 1 ,5 kg alma, vagy 50 dkg félzsíros túró ( ebbe mazsola, citromhéj is kell!)
• 2 cs vaníliás cukor
• fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
• 3 dl tej
• 3 tojás
• 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


elkészítés
1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe. ( ha kevesebbet készítesz, kisebbe tepsibe rakjad mert különben nagy lapos lesz)
3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát laza egyszerűséggel egyenletesen rászórjuk a tepsire, (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.) Tehetsz közé meggyet is és lekvárt is csöpögtethetsz közé, ha szeretitek.
4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.( vanilliacukrot is szoktam hozzáadni)
Végül az olvasztott vajat,v margarint kanállal rácsepegtetem sütemény tetejére. Először elég „trutyinak" látszik, de a végére összeáll a finomság.
10 PERCIG PIHENTETEM a tepsibe, HOGY ÁTJÁRJA AZ ÖNTET!!!
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C , sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat hozzá!
Csináltam már olyat is, hogy egy tepsin belül fele túrós, fele almás volt. Nagyon finom lett és 2az1 ben változat is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én először mindent kimérek, előkészítek. Ha ez kész, akkor kapcsolom be a sütőt és addig laza egyszerűséggel összerakom az alapanyagokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Cseresznyés lepény
Cseresznyés lepény

3 tojássárgáját 15 dkg cukorral 8 dkg zsírral vagy 10 dkg margarin vagy (vaj) .1 sütőpor , citromhéj jól kikavarni.1 vizespohár tejjel felengedni 30 dkg lisztet adunk hozzá, ezze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Bejgli a tökéletes
Bejgli a tökéletes

Töltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zsem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kakaós Csiga
Kakaós Csiga

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Kelesztésnél 1x alaposan átdagasztjuk és kelesztjük tovább (2x kelesztjük) Nagyon szép hólyagos tésztát kapunk. Kinyújtj...

Elkészítési idő: kb.: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Kókuszhabos süti
Kókuszhabos süti

A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk, 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk