menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
50 dkg tyúk,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 db hegyes paprika,
só,
egész bors
liszt, tejföl a habaráshoz,
laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.

Elkészítés:


A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk), tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó kis házias étel! Isteni magyaros fogás, az egész család imádni fogja! Magyaros leves, ahogy a nagyi csinálta!

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyulyásleves
Gyulyásleves

A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott húst, közben sűrűn kevergetjük. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A zöldségeket megtisztí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÚJHÁZY TYÚKHÚS LEVES
ÚJHÁZY TYÚKHÚS LEVES

A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belül megmossuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk-hámozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Frankfurti leves
Frankfurti leves

Elkészítés ideje: 50 perc. Elkészítés menete: Amit csak lehet, kockázz fel, kivéve a káposztát, azt csíkokra kell majd vágnod. A felkockázott hagymát egy mélyebb lábasban ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KRUMPLI GULYÁS .......ahogy én szeretem
KRUMPLI GULYÁS .......ahogy én szeretem

a disznó húst kockára vágtam......a hagymát megpucoltam és nagyon finomra megvágtam......a répákat megpucoltam majd hosszúkásra vágtam a 2dl olajon a hagymát megdinszteltem majd b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk