menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
50 dkg tyúk,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 db hegyes paprika,
só,
egész bors
liszt, tejföl a habaráshoz,
laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.

Elkészítés:


A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk), tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó kis házias étel! Isteni magyaros fogás, az egész család imádni fogja! Magyaros leves, ahogy a nagyi csinálta!

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

A zöldséget odateszem főzni, mikor kezd főni teszek bele pityókát és zöldborsót majd szaggatok bele apró galuskát és beletöltöm a rántást is amit előzőleg megcsináltam, végül beleh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kakukkfüves burgonyakrémleves
Kakukkfüves burgonyakrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A felhevített olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Petrezselymes zellerkrémleves
Petrezselymes zellerkrémleves

A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük, sózzuk...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst, egy kicsit pirítsuk meg és 0,5 l víz hozzáadásával kezdjük el párolni. Egy db MAGGI...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk