Családireceptkönyv.hu

Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

60 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg kolozsvári szalonna,
4 marék lebbencstészta,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál zsír,
1 kiskanál pirospaprika,
só.

Elkészítés:


Elkészítés

A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Káprázatos étel, akár szabad tűzőn, akár tűzhelyen készül, mindenhogy csodás!

Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csipetke
Csipetke

a hozzávalókat összegyúrjuk keményebb tésztává ezt csipegetjük ujjbeggyel a fővő levesbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposztát megtisztítom,a torzsáját kivágom,lereszelem káposzta reszelőn.Besózóm majd kb.fél óra múlva a felesleges vizet kinyomkodom,és lábosba rakom olajat öntök rá ,nagyon jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás-gombás pulykafalatok tejszínnel és sajttal
Hagymás-gombás pulykafalatok tejszínnel és sajttal

A hagymát kockára vágjuk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vaj felén megfuttatjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor a gomba már levet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk