1 kg burgonya
3 tojás
friss petrezselyemzöld
10 dkg liszt
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk belőle és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
Valami olcsót és finomat akartam készíteni, hát ez lett belőle! :))
A padlizsánt vágjuk hasáb alakúra és sózzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig. A paradicsomokat vágjuk négybe és tegyük egy nagyobb lábasba. Lassú tűzön hagyjuk, hogy elkezdjen lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babkonzervet lecsöpögtjük, átmossuk. A hagymát felaprítjuk, kevés vízen megpároljuk, átkeverjük vele a babot, majd ehhez keverjük a zabpelyhet (apró szeműt) és ízlésünknek megfel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. ◾️Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és sós vízben megfőzzük. ◾️Közben a hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA feta sajtot vágjuk kis rudakra, majd tegyük mélyhűtőbe legalább 40 percre (egyéb recept szerint erre nincs szükség). Miután kivettük, kicsit sózzuk meg. A zsemlemorzsát keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű