1 kg burgonya
3 tojás
friss petrezselyemzöld
10 dkg liszt
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk belőle és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
Valami olcsót és finomat akartam készíteni, hát ez lett belőle! :))
A gomba szárát kivágjuk, felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát serpenyőben, kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, pár percig pároljuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd egy tálba hideg vizet öntünk. Ebbe fogjuk tenni a felaprított gyümölcsöket. Először az epreket megtisztítjuk a száruktól, majd négybe v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA barnarizshez kétszeres mennyiségű vizet adj, majd főzd meg. Adagold a habosra vert tojáshoz a főtt barnarizst, a csokor apróra vágott petrezselyemzöldet és a vajat. Kevés olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű