menu

Családireceptkönyv.hu

Mit szólnál hozzá, ha...


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


..azt mondanám, liszt és cukor nélkül is lehet remek finomságokat készíteni, s ebből annyit ehetsz, amennyit nem szégyellsz!

Régóta kísérletezgetek olyan sütik készítésén, amiket bűntudat nélkül ehet a család, nem hízunk, nem megy fel a vércukrunk tőle, s lehetőleg ne olyan „csodalisztekből” készítsem, amit képtelenség beszerezni az ára és az elérhetetlensége miatt.

A titkot felfedem előtted is, hátha a nassolás alatt hálásan gondolsz majd rám

A lisztmentes liszt titka a mandula és a kókusz. Végy 20 dkg. darált mandulát és 20 dkg apró szemű kókuszreszeléket. Az egészet keverd össze, majd egy darálóval alaposan daráld össze. (Darált mandulát elérhető áron a Lidl-ben tudsz vásárolni.) Ez lesz innentől kezdve minden süteményed alapja.

A másik fontos alapanyag a cukor helyettesítője. Ez lehet xylit, stevia, vagy olyan édesítőszer, ami szacharin vagy ciklamát tartalmú. (Lehetőleg ne tartalmazzon fruktózt!)

Miután megvan a két fontos összetevő, leírok neked egy egyszerű piskóta receptet, amit bármikor ehetsz.

Végy 5 db tojást. A tojás sárgáját kavard ki ízlés szerinti édesítőszerrel, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjéket. Ezután óvatosan keverj el a masszában 5 evőkanálnyi mandula-kókuszlisztet, és egy kávéskanálnyi szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelj ki egy 40x40-es tepsit, majd öntsd bele a masszát és 180 fokon süsd meg. Meg fogsz lepődni milyen finom!

Ez a vékony piskóta ezután házi szilvalekvárral (cukormentes), vagy párolt almával feltekerve remek piskótatekercs lehet.

Tegnap elkészítettem a Flódni receptjét, melyet itt láthatsz. Ez egy igen laktató, remek süti.


Fogadd szeretettel a receptjét:

Készíts két db 5 tojásos piskótalapot, majd vágd őket ketté, így kapsz négy vékony piskótalapot. Ezeket az alábbi három töltelékkel töltsd meg:

Mákos töltelék: 20 dkg darált mák, ízlés szerinti édesítőszer, majd annyi forró víz, hogy krémes legyen a massza.

Diós töltelék: 20 dkg darált dió, ízlés szerinti édesítőszer, majd annyi forró víz, hogy krémes legyen a massza.

Almás töltelék: 2-3 savanykás alma, ízlés szerinti édesítőszer, fahéj, szegfűszeg. Az almát hámozd meg, reszeld le, majd kevés víz hozzáadásával párold meg.

Amikor mindhárom töltelék meghűlt, felváltva kend meg a lapokat, tedd egy napra hideg helyre, majd szeleteld fel.

Vigyázz, mert hamar elfogy
Jó egészséget és minden jót kívánok!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kevert Almás
Kevert Almás

Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Vízen kullogó
Vízen kullogó

A tejet megmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk, hogy felhabosodjon. Közben a tojást a sóval összehabarjuk, és hozzáreszeljük a margarint. Hozzáadjuk a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulavaj fahéjjal
Mandulavaj fahéjjal

1. Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula i...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári táborok kedvenc csemegéje, a gofri
Nyári táborok kedvenc csemegéje, a gofri

A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, rámát, tojások sárgáját, sót és a tejet. Robotgéppel kikeverjük. A tojások fehérjét felverjük, a vége előtt beleteszünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk