..azt mondanám, liszt és cukor nélkül is lehet remek finomságokat készíteni, s ebből annyit ehetsz, amennyit nem szégyellsz!
Régóta kísérletezgetek olyan sütik készítésén, amiket bűntudat nélkül ehet a család, nem hízunk, nem megy fel a vércukrunk tőle, s lehetőleg ne olyan „csodalisztekből” készítsem, amit képtelenség beszerezni az ára és az elérhetetlensége miatt.
A titkot felfedem előtted is, hátha a nassolás alatt hálásan gondolsz majd rám
A lisztmentes liszt titka a mandula és a kókusz. Végy 20 dkg. darált mandulát és 20 dkg apró szemű kókuszreszeléket. Az egészet keverd össze, majd egy darálóval alaposan daráld össze. (Darált mandulát elérhető áron a Lidl-ben tudsz vásárolni.) Ez lesz innentől kezdve minden süteményed alapja.
A másik fontos alapanyag a cukor helyettesítője. Ez lehet xylit, stevia, vagy olyan édesítőszer, ami szacharin vagy ciklamát tartalmú. (Lehetőleg ne tartalmazzon fruktózt!)
Miután megvan a két fontos összetevő, leírok neked egy egyszerű piskóta receptet, amit bármikor ehetsz.
Végy 5 db tojást. A tojás sárgáját kavard ki ízlés szerinti édesítőszerrel, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjéket. Ezután óvatosan keverj el a masszában 5 evőkanálnyi mandula-kókuszlisztet, és egy kávéskanálnyi szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelj ki egy 40x40-es tepsit, majd öntsd bele a masszát és 180 fokon süsd meg. Meg fogsz lepődni milyen finom!
Ez a vékony piskóta ezután házi szilvalekvárral (cukormentes), vagy párolt almával feltekerve remek piskótatekercs lehet.
Tegnap elkészítettem a Flódni receptjét, melyet itt láthatsz. Ez egy igen laktató, remek süti.
Fogadd szeretettel a receptjét:
Készíts két db 5 tojásos piskótalapot, majd vágd őket ketté, így kapsz négy vékony piskótalapot. Ezeket az alábbi három töltelékkel töltsd meg:
Mákos töltelék: 20 dkg darált mák, ízlés szerinti édesítőszer, majd annyi forró víz, hogy krémes legyen a massza.
Diós töltelék: 20 dkg darált dió, ízlés szerinti édesítőszer, majd annyi forró víz, hogy krémes legyen a massza.
Almás töltelék: 2-3 savanykás alma, ízlés szerinti édesítőszer, fahéj, szegfűszeg. Az almát hámozd meg, reszeld le, majd kevés víz hozzáadásával párold meg.
Amikor mindhárom töltelék meghűlt, felváltva kend meg a lapokat, tedd egy napra hideg helyre, majd szeleteld fel.
Vigyázz, mert hamar elfogy
Jó egészséget és minden jót kívánok!
1. Сливочное масло взбиваем с сахарной пудрой и солью до кремообразного состояния. 2. Добавляем белок и ванильную эссенцию и снова взбиваем. 3. Добавляем муку и замешиваем (м...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpritz sütik: Melegítsük elő a sütőt F (180 ° C). Vaj két sütőlapokon és tegyük a hűtőbe, hogy hideg, hogy közben a tésztát. A tál az elektromos keverő, vagy egy kézi mixer, ve...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a vajat, majd összemorzsoljuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és puha tésztává gyúrjuk össze, amit a hűtőbe teszünk pihenni, amíg a tölteléket elkészí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat a fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm. Tetszés szerint szeletelem, majd p...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű