25 dkg sertés darált sertéscomb
2 evőkanál zabpehely
20 dkg zöld bab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem
fél zsenge karalábé
néhány gerezd brokkoli
zöld lestyán,petrezselyemzöld, medvehagyma
1 db. paradicsom
1 db.paprika
egy evőkanál felkarikázott póréhagyma
só,bors, csipetnyi kurkuma,kis darab csípős paprika
1 ek olívaolaj
2 tojás
3 el fehér+ 1 ek. rozsliszt
Bors magic por ( korpacibere helyett)
A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát , sózzuk és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot, paradicsomot, paprikát, 2-3 szelet csípős paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, csipetnyi kurkumával,beletesszük a felkockázott paradicsomot, adunk hozzá bőven lestyánt. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, apróra vágott medvehagymát és petrezselyemzöldet, majd jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves tányérra rajuk. Amikor felforrt a levesünk hozzáadjuk a gombócokat.
Elkészítjük a galuskát. Feltörjük a tojást, majd belekeverjük a lisztet,adunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet,medvehagymát, csomómentesre keverjük.
Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsát és galuska szaggatóval beleszaggatjuk a zöld fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a Bors Magiket (ízlés szerint mi nem szeretjük ,ha nagyon savanyú) .Megszórjuk petrezselyem zölddel és forrón kínáljuk.
A medvehagyma a fokhagyma és a snidling keveréke az egyik legerősebb vértisztító növény,mely gátolja a vérrögképződést, csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet is és javítja a memóriát, érdemes belőle bőven fogyasztani.
A vajat fölolvasztjuk, majd rátesszük a fölkockázott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult a vajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, f...
Elkészítési idő: 30 percA hagymát, 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk. Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforra...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagolj...
Elkészítési idő: 15 percEgy kb. 3 literes lábasban a vajon kissé megdinszteljük a megtisztított, megmosott, felkarikázott zöldségeket, felöntjük 2 liter hideg vízzel, felforraljuk. A forrásban lé...
Elkészítési idő: