Családireceptkönyv.hu

BÖGRÉS TÚRÓS MEGGYES – OLYAN PUHA, HOGY SZINTE ELOLV


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(2-dl bögrét használunk a hozzávalók kiméréséhez)

másfél bögre cukor
20 dkg vaj
4 tojás
3 bögre liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez:
30 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 tojás
50 dkg cseresznye, vagy meggy (befőtt)

Elkészítés:


A tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Két részre osztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét rászórjuk. Megcsináljuk a tölteléket: a túrót, a cukorral, a tojással és az aromával összekavarjuk. A masszát rásimítjuk a meggyes rétegre, majd befedjük a tészta másik felével. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, a tepsiben hagyjuk kihálni, majd felszeleteljük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.

BÖGRÉS TÚRÓS MEGGYES – OLYAN PUHA, HOGY SZINTE ELOLV

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csilla
Linzer
Linzer

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles erdélyi
Vargabéles erdélyi

A liszt egyharmadát dolgozd el a vajjal A tésztához a maradék lisztet tedd egy tálba, rakd hozzá a 2 tojássárgáját a 2 kanál ecetet a közepén jól kever el az ecetet tojással majd a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Matiz
Képviselőfánk
Képviselőfánk

Az égetett tésztához A vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet, és kis lángon kevergetni kezdjük. Akkor jó, ha gombócba áll...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

1,5 dl tejet megmelegítünk. Belekeverünk 1-1 ek cukrot meg lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen 5 percig állni hagyjuk. A maradék lisztet tálba szitáljuk, majd a me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk