Családireceptkönyv.hu

Csaszarzsemle recept


Írta:

Elk. idő: 3 ora
Adag: 12 drb.
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A felfuttatáshoz
100 ml víz
25 g élesztő (friss)
0.5 kávéskanál kristálycukor
A tésztához
800 g búzaliszt (BL55)
280 ml víz
1 teáskanál só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db tojásfehérje

Elkészítés:


langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, majd kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük.Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk. Egyesével a két szélét aláhajtjuk ezt megcsináljuk 3-4-szer majd a két kezünk közt gömböt formálunk. Ha kész konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.40 perc elteltével belenyomjuk a mintát, nyugodtan nyomjuk le rendesen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de ne vágjuk el a tésztát azért.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.220 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
10 perc felfuttatás, 10 perc dagasztás, 120 perc kelesztés, 10 perc elkészítés, 40 perc pihentetés, 20 perc sütés
210 perc

Csaszarzsemle recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Sajtos-sonkás tejfölös papucs

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ciabatta (csabatta)
Ciabatta (csabatta)

Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos hajtovány
Sajtos hajtovány

Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a só...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos pogácsa
Mákos pogácsa

Az élesztőt tejben kis cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóhoz adjuk,jól összegyúrjuk,pogácsákat szaggatunk belőle és közepes lángon kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk