6 tojas,6 evokanal cukor,1 csomag vanilias cukor,6 pupozott evokanal liszt ,1 csomag sutopor, csipet so
Kemeny habba verjuk a tojasfeherjet egy edenybe,majd egy masikba a tojassargajat,cukorral,sutoporral es soval.A lisztet keverjuk bele a tojassargas talba,majd ezutan a habot keverjuk bele az egeszbe,ovatosan,hogy ne torjon ossze.
Tegyuk a masszat sutopapirral belelt tepsibe es sussuk meg 200 fokon , elomelegitett sutobe.
TIPP: Allitolag ha habkonnyu piskotat akarunk sutni akkor a felvert tojasfeherjebe keverjuk ovatosan a cukorral kevert tojassargajat ,nem forditva es ugy hogy ne torjuk ossze a habot .Ezutan kovetkezik a liszt bele.
1 kg liszthez kovászt készítünk: 2 dkg élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha megkelt fél l langyos tejhez veszünk 4 kanál porcukrot, 1 teljes kávéskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú nég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral jól kihabosítjuk. 2. A száraz alapanyagokat összekeverjük, azaz a mandulalisztet a sütőporral, vaníliával és a fahéjjal összekeverjük. 3. A felvert tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta 30 dkg lisztből 15 dkg margarinból, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, fél sütőporból készült, ha szükséges pár kanál tejföl! Az alma volt vagy közel 2 kg reszelve, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű