Tészta:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
6 tojás fehérje
1 citrom
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg darált dió
Krém:
6 tojás sárgája
30 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
A vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is.
A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a darált diót is.
A vajas-citromos keverékbe beledolgoztam az összekevert szárazanyagot, majd a tojásfehérjékből felvert kemény habbal lazítottam a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem/egyengettem, előmelegített, 220 fokos sütőben 5 percig, majd 160 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tojások sárgáját nagyon habosra, krémesre kevertem az átszitált porcukorral. A sütőből kivett forró tésztára öntöttem a sárgájás masszát, rászórtam a kakaót és egy villával márványosra rajzoltam, majd egy éjszakán át hagytam szikkadni.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteltem.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha margarint és a cukrot összedolgozzuk, a 4 tojást egyenként hozzáadjuk. A sütőport, a lisztet és a diót elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Kikent, kili...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesA cukrot a vízhez keverjük és felforraljuk. Folyamatos kavargatás mellett 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, amikor felolvadt, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk hűlni 5 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű