Tészta:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
6 tojás fehérje
1 citrom
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg darált dió
Krém:
6 tojás sárgája
30 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
A vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is.
A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a darált diót is.
A vajas-citromos keverékbe beledolgoztam az összekevert szárazanyagot, majd a tojásfehérjékből felvert kemény habbal lazítottam a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem/egyengettem, előmelegített, 220 fokos sütőben 5 percig, majd 160 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tojások sárgáját nagyon habosra, krémesre kevertem az átszitált porcukorral. A sütőből kivett forró tésztára öntöttem a sárgájás masszát, rászórtam a kakaót és egy villával márványosra rajzoltam, majd egy éjszakán át hagytam szikkadni.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteltem.
A kétféle lisztet a sóval és a zsírral egy dagasztótálban összemorzsoljuk. Beleütünk három kisebb méretű tojást, rákanalazzuk a tejfölt, és a vízben feloldott citromlével alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a zselatint fokozatosan összekeverjük a joghurttal, majd lábasban melegítjük, amíg felolvad a zselatin, de nem szabad forralni! Felverjük a tejszínhabot a habporból, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához verjük keményre a tojások fehérjét a cukorral. Először csak a fehérjét verjük, aztán lassan, fokozatosan adagoljuk a cukrot. Ha olyan kemény, hogy a fejünk felé fordíth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű