Tészta:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
6 tojás fehérje
1 citrom
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg darált dió
Krém:
6 tojás sárgája
30 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
A vajat habosra, krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is.
A sütőport elkevertem a liszttel, átszitáltam, hozzákevertem a darált diót is.
A vajas-citromos keverékbe beledolgoztam az összekevert szárazanyagot, majd a tojásfehérjékből felvert kemény habbal lazítottam a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem/egyengettem, előmelegített, 220 fokos sütőben 5 percig, majd 160 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tojások sárgáját nagyon habosra, krémesre kevertem az átszitált porcukorral. A sütőből kivett forró tésztára öntöttem a sárgájás masszát, rászórtam a kakaót és egy villával márványosra rajzoltam, majd egy éjszakán át hagytam szikkadni.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteltem.
Tésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű