menu

Családireceptkönyv.hu

sült karajnál finomabb és újévibb ételt nem is lehet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg csontozott sertéskaraj
2 teáskanál őrült kömény
1 teáskanál szárított csilipehely
só, bors
olaj
A mártáshoz:

3 dkg vaj
2 vöröshagyma
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál áfonyamártás (áfonya lekvárral helyettestető)

Elkészítés:


A húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját. Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200 fokon sütjük 40 percen át, időközben meg is forgatjuk. Ezt követően még 10 percen át hagyjuk pihenni a sütőben, hogy megpuhuljon. A vajat, az apróra vagdosott vöröshagymát, az áfonyalekvárt és a balzsamecetet összekeverjük, majd tálaláskor a sült hús mellé kínáljuk.

sült karajnál finomabb és újévibb ételt nem is lehet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Lecsós szelet
Tarja - Lecsós szelet

1. A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős piros arannyal. 2. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. 3. A süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldborsós tokány
Zöldborsós tokány

A húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom. A szalonnát lassan kiolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Omlós oldalas hideg estékre
Omlós oldalas hideg estékre

1. Az oldalasokat egy lábosban, melyet majd később be is tudunk rakni a sütőbe, megpirítjuk egy kevés olajon, oldalanként 2-3 percig, közben sózzuk-borsozzuk. 2. Ha ez megvan, fél...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Húsos-sajtos roló
Darált - Húsos-sajtos roló

1. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. 2. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk