1 fej vöröshagyma
6 cukkini
1 fehérrépa
1 sárgarépa
6 gerezd fokhagyma
só, bors, oregano, bazsalikom, metélőhagyma
2 db rizstejszín
zabpehelyliszt
kókuszzsír
A vöröshagymát kókuszzsíron megpirítunk, 6 cukkinit, 1 fehérrépát, 3 sárgarépát tisztítás után karikára vágunk.
Az egészet megpároljuk, 6 gerezd fokhagymát eközben belenyomunk.
Kb. fél liter vízzel felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Mi sót, borsot, friss oregánót, és bazsalikomot, illetve metélőhagymát tettünk bele.
2 doboz rizs"tejszínnel", és némi zabpehelyliszttel behabartuk, így kaptuk meg az isteni finom szószt.
1 kg gluténmentes tésztát eközben sós vízben kifőzünk. Miután leszűrtük, összekeverjük a szósszal, és máris fogyasztható eme ínycsiklandó étek.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Kétszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamelmártás: Megolvasztjuk egy serpenyőben a vajat. Amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig lassú tűzön főzzük és folyamatosan kevergetjük. Egy másik serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Bele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsi...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Nehéz