1 fej vöröshagyma
6 cukkini
1 fehérrépa
1 sárgarépa
6 gerezd fokhagyma
só, bors, oregano, bazsalikom, metélőhagyma
2 db rizstejszín
zabpehelyliszt
kókuszzsír
A vöröshagymát kókuszzsíron megpirítunk, 6 cukkinit, 1 fehérrépát, 3 sárgarépát tisztítás után karikára vágunk.
Az egészet megpároljuk, 6 gerezd fokhagymát eközben belenyomunk.
Kb. fél liter vízzel felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Mi sót, borsot, friss oregánót, és bazsalikomot, illetve metélőhagymát tettünk bele.
2 doboz rizs"tejszínnel", és némi zabpehelyliszttel behabartuk, így kaptuk meg az isteni finom szószt.
1 kg gluténmentes tésztát eközben sós vízben kifőzünk. Miután leszűrtük, összekeverjük a szósszal, és máris fogyasztható eme ínycsiklandó étek.
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra 50perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, tésztaszaggatóval formázzuk, levegőn száradni hagyjuk - pár napot - majd eltesszük üvegekbe.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű