Tészta hozzávalói:
mokkás k szódabikarbóna
csipet só
1 ek citromlé
1 cs vaníliás cukor
5 egész tojás
25 dkg porcukor
2,5 dl olaj
40 dkg liszt
Krém
1/2 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg Rama
kevés rum
15 dkg tésztamorzsa
1 cs vaníliás cukor
A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral, olajjal, ízesítőkkel és a liszttel. Nehezen kavarható massza lesz, amit speciális formában megsütünk. A formát mindig bekenjük olajjal, hogy könnyen kijöjjenek a diócskák. Miután megsültek, még melegen körbe vágjuk őket, hogy szép formájuk legyen. A töltelékhez a levágott tészta-széleket ledaráljuk, langyos cukros tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, rumot és a darált diót. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Ramához. A diócskákat megtöltjük és kettesével összeragasztjuk. –
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük let...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kisodorjuk akkorára, hogy ha beletesszük az őzgerincsütőbe legyen még a tetején is tészta, ráhajtva. A tölteléket kikeverjük és a tésztára tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű