Családireceptkönyv.hu

Dióhabos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl

A töltelékhez:

4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

Dióhabos linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Nosztalgia krémes
Pudingos - Nosztalgia krémes

1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. 2. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brazil krémes
Brazil krémes

a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral + kakaó -belekeverünk minden hozzávalót a lisztbe belejkeverjük a szódabikarbónát + sütőport és igy keverjük a többi hozzávalóhoz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
tiramisu
tiramisu

A tejszínt a cukorral hideg üvegtálban és hideg habverővel felverjük, belekeverjük a krémsajtot. Üvegtálba, dobozba vagy mély tepsibe egy sor krémet helyezünk. Befedjük rumba vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babapiskóta
Babapiskóta

A szalalkálit felfuttatjuk a tejben, a lisztet, cukrot összekeverjük szárazon, közepébe mélyedést készítünk, és a margarint, tojásokat és a szalalkálit beleöntjük. Először a robotg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk