Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dióhabos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl

A töltelékhez:

4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

Dióhabos linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Fahéjas keksz
Fahéjas keksz

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Én kocka Rama-t kicsit megolvasztottam és azzal kevertem el, és bár a habosról nekem más az elképzelésem, bővel elég jól összekeverni. Adjuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizses - Rizskoch
Rizses - Rizskoch

1. Tejberizst készítünk. 2. Amikor kihűlt, a tojássárgáját a cukorral habosra verve hozzákeverjük. 3. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét és a vajat is. 4. Va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zserbó Csiga
Zserbó Csiga

A tojásokat a cukorral, sóval kikeverjük majd az aludttejjel és olvasztott margarint is hozzákeverjük. Mehet hozzá a liszt és az élesztő. A tészta kicsit ragadós és lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sós karamell fagylalt
Sós karamell fagylalt

Egy magas falú lábasban 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk. A karamellizálásnál bátran, nem elég, hogy a cukor elolvad, és épp hogy csak egy kis színt kap, legyen sötét borostyá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk