40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl
A töltelékhez:
4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. 2. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral + kakaó -belekeverünk minden hozzávalót a lisztbe belejkeverjük a szódabikarbónát + sütőport és igy keverjük a többi hozzávalóhoz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tejszínt a cukorral hideg üvegtálban és hideg habverővel felverjük, belekeverjük a krémsajtot. Üvegtálba, dobozba vagy mély tepsibe egy sor krémet helyezünk. Befedjük rumba vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalalkálit felfuttatjuk a tejben, a lisztet, cukrot összekeverjük szárazon, közepébe mélyedést készítünk, és a margarint, tojásokat és a szalalkálit beleöntjük. Először a robotg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű