40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl
A töltelékhez:
4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
Tészta: A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vágott diót és végül a 4 tojásfehérje habját. Krém: A tejet, a lisztet, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a mákot, a cukrot, az olajat, a tejet, a tojást és a csipet sót, jól elkeverjük (én kézi mixert használtam)....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű