Családireceptkönyv.hu

Dióhabos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl

A töltelékhez:

4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.

Dióhabos linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos farsangi fánk recept I.
Szalagos farsangi fánk recept I.

Elkészítés 1 Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Szalagos farsangi fánk recept I. 2 A lisztet egy edénybe tesszük. A langyo...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Varga Kata
Zabkeksz
Zabkeksz

A szárazakat összekeverem kivéve a cukrot. A vajat habosítom cukorral, hozzákeverem a tojást, vanília kivonatot. Szárazat nedvessel vegyítem, hűtőbe teszem egy órára. Sütőt 180 fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés papucs
Gesztenyés papucs

A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk