13 dkg kristálycukor
4 tojás
1 citrom leve és héja
8 dkg olvasztott Rama margarin
1 sütőpor
12 dkg liszt
A mázhoz:
15 dkg porcukor
fél citrom leve(2 ek)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük,belereszeljük a citrom héját,a levét belefacsarjuk,hozzáadjuk az olvastott langyos margarint,tovább keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját.
25×30 cm-es tepsiben sütjük.
Ha kihűlt citrommázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével addig keverjük,míg a cukor fel nem oldódik.
A tésztára kenjük,dermedni hagyjuk.
Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk. 12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a bara...
Elkészítési idő:1. Az omlós tésztához a lisztet, a lisztet, sütőport, a porcukrot, a vanília magjait és a zsírt összemorzsoljuk. Hozzágyúrjuk a tojássárgákat, majd annyi tejfölt, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: 30 p