13 dkg kristálycukor
4 tojás
1 citrom leve és héja
8 dkg olvasztott Rama margarin
1 sütőpor
12 dkg liszt
A mázhoz:
15 dkg porcukor
fél citrom leve(2 ek)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük,belereszeljük a citrom héját,a levét belefacsarjuk,hozzáadjuk az olvastott langyos margarint,tovább keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját.
25×30 cm-es tepsiben sütjük.
Ha kihűlt citrommázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével addig keverjük,míg a cukor fel nem oldódik.
A tésztára kenjük,dermedni hagyjuk.
A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint a cukorral kikeverjük. A tejből, a lisztből és a tojássárgájából krémet főzünk. A két krémet összekeverjük A kekszet belemártjuk a kávéba, lerakjuk a tálcára (12 db...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 9 dl tejben megfőzünk 2 csomag pudingot. 2. A tojások sárgáját habosra keverjük a két fajta cukorral, beletesszük a sót, a tejet, az olajat, a lisztes sütőport és a kakaót....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikára vágom a kifliket 0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom. Mákot összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű