menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk sütőben sütve? Igen!


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1,5 dl langyos tej, 2 db tojás; a töltelékhez: dzsem, csokipuding, túró stb…; a bevonáshoz: 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál víz, porcukor

Elkészítés:


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a 2 felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.

A tésztadarabokat kézzel köralakúra húzzuk (egy pohárral is le lehet lapítani), némelyik közepébe baracklekvárt, a többibe túrós-mazsolás tölteléket teszünk (vagy ízlés szerint sűrű csokoládé krémet, ki hogy szereti), a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és ezzel a felével lefele sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokra bekapcsoljuk. (Amíg melegszik a sütő, a tészta még kel.) Szép aranysárgára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokra bekapcsoljuk. (Amíg melegszik a sütő, a tészta még kel.) Szép aranysárgára sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk, de készíthetjük így is: vízből és a cukorból szirupot főzünk (mehet bele fahéj is), beleforgatjuk a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintjük.

Fánk sütőben sütve? Igen!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csokoládés kocka (Gabriella)
Csokoládés kocka (Gabriella)

A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatán keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Erdélyi raffaello szelet
Erdélyi raffaello szelet

A süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amiko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Gesztenyegolyó
Sütés nélkül - Gesztenyegolyó

A Ramát a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a gesztenyemasszát és a rumot. Jól formázható masszát kell kapnunk, így szükség esetén egy kis darált kekszet vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Somlói galuska (MINDENMENTES)
Somlói galuska (MINDENMENTES)

A kész piskótat kis kockákra vágjuk, rumos tejbe picit megáztatjuk. Rétegezzük: piskóta - mazsola - csoki öntet - dió - vanilía puding - csoki öntet. 2x ebben a sorrendben. Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk