40 dkg liszt
1 élesztő
só, kicsi cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, amennyit felvesz
1/2 tojás lekenni a kenyér tetejét
Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg.
2. 10 percre, letakarva meleg helyre teszed, kicsit hadd dolgozzon az élesztő.
3. Átgyúrod a tésztát, (érdemes közben kicsit meglisztezned a kezedet) kerek cipócskát formázol belőle.
!. Kivajazott, kilisztezett tepsire teszed, bevágod a tetejét 3-4 helyen és lekened a felvert tojással.
5. 10 percig ismét pihen a tészta.
6. Mehet a sütőbe, 15-20 perc alatt kész, sütőtől függően.
Elkészítés: 1,5 dl tejet meglangyosítunk (52 fok), 1 evőkanál cukorral és az élesztővel elkeverjük, langyos helyre tesszük. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a porcukorral és egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben felfuttatom a cukorral. A liszthez hozzáadom a sót és a felfuttatott élesztőt. Közben felolvasztom a vajat. Összedolgozom a tésztát dagasztom kb 15 percig aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű~Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérem, dagasztóprogramot indítok, sima, fényes tésztát dagasztok. ~ 45 percig kelesztem fedeles tálban, majd kicsit átnyomkodom, formázom, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük. A tésztát 8 db-ra vágjuk, megformazzuk, bevagjuk és 215 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű