1 csomag réteslap
6 tojás
5 dl natúr joghurt
30 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 dkg mazsola
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a joghurtot is és újra összekeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a mazsolát és a vaníliás cukrot is. A réteslapok felét kiolajozott tepsibe tesszük, majd átkenjük olajjal és ráhalmozzuk a túrós krémet, betakarjuk a maradék réteslappal. A tetejét átkenjük olajjal és 30-35 percen át sütjük 180 fokon, hagyjuk kihűlni és már kínálhatjuk is.
Langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Addig a többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejet és rugalmas tésztává dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk. Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját 4 evőkanál vízzel és 20 dkg porcukorral habosra kikeverni,20 dkg lisztet belekeverni, majd ha kész akkor a 4 tojás fehérjének a habját belekeverni óvatosan. Liszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElső lépésben megdarálom a diót. Diós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű