1 csomag réteslap
6 tojás
5 dl natúr joghurt
30 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 dkg mazsola
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a joghurtot is és újra összekeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a mazsolát és a vaníliás cukrot is. A réteslapok felét kiolajozott tepsibe tesszük, majd átkenjük olajjal és ráhalmozzuk a túrós krémet, betakarjuk a maradék réteslappal. A tetejét átkenjük olajjal és 30-35 percen át sütjük 180 fokon, hagyjuk kihűlni és már kínálhatjuk is.
A főtt tojássárgájákat villával szétnyomkodjuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a vajat, a cukrot és a többi hozzávalót is. A citromlével könnyen nyújtható,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 40 darabra A gombóc tésztához 1.6 kg burgonya (főtt, áttört) 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 600 g búzaliszt (BL55) só A töltelékhez 40 szem szilva (magozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba tegyük bele a kávét, a rumot és a porcukrot, majd jó alaposan összekeverjük. A babapiskóták egyik felét egyenként beáztatjuk a kávéba, majd tepsibe rakjuk egymás mellé s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, azt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz