Burgonya
liszt
olaj
só
Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük.
Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.
Olajban gyorsan kisütjük,hogy ne szívja nagyon magába! Lekvárral, tejföllel, melegen finom!
Jó étvágyat!
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk/reszeljük, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Később kicsavarjuk belőle a nedvességet és a zsiradékon a cukor hozzáadásával folyamatosan kevergetve ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsomómentesre elkevertem és olajjal kikent palacsintasütőben megsütöttem. Eleinte kemény tészta 10 perc múltán már tekerhető puhaságú. Tölteléknek nagyon vékony csíkokra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A piteformát kibéleljük sütőpapírral. A megpucolt és lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással, az olvasztott vajjal és az apróra vágott salottahagymával. Megsózz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű