Burgonya
liszt
olaj
só
Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük.
Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.
Olajban gyorsan kisütjük,hogy ne szívja nagyon magába! Lekvárral, tejföllel, melegen finom!
Jó étvágyat!
Először kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejet felforralom majd lezárom alatta a gázt....az ecetet beleeszek bele...mire kihűl a tejet összekapja az ecet...leszűröm teszek bele búzadarát .. egész tojást...hagyom dagadn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztához valókat be dagasztjuk,– A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.– Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyúj...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: KönnyűA darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk. Félretesszük. Lereszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű