60 dkg krumpli 3 db Knorr Pörköltízesítő kocka 40 dkg fodros nagy kocka 25 dkg debreceni 1 evőkanál olaj
A meghámozott krumplit vágjuk kis kockákra. A debrecenit szeletekre. A krumplit bő forrásban levő vízben főzzük 5 percig.
Ezalatt a debrecenit pirítsuk meg 1 evőkanál olajon, tegyük félre.
A forrázott krumplit szűrőkanállal szedjük át a debrecenis zsiradékra. Forgassuk át, adjunk hozzá 2 dl hideg vizet, 3 db Knorr Pörkölt ízesítő kockát és lassú közepes lángon főzzük puhára.
Ezalatt a még mindig forró krumpli-főzővízben megfőzhetjük a tésztát is. Jól forgassuk össze a krumplit a főtt tésztával, tálaljuk a sült debreceni karikákkal.
A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót, 5 púpos ek réteslisztet és annyi simalisztet, amennyit felvesz, hogy masszív tésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk a masszát. Ha k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát és megpirítjuk. Beletesszük a kukoricát, felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük és összeforraljuk. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű