60 dkg krumpli 3 db Knorr Pörköltízesítő kocka 40 dkg fodros nagy kocka 25 dkg debreceni 1 evőkanál olaj
A meghámozott krumplit vágjuk kis kockákra. A debrecenit szeletekre. A krumplit bő forrásban levő vízben főzzük 5 percig.
Ezalatt a debrecenit pirítsuk meg 1 evőkanál olajon, tegyük félre.
A forrázott krumplit szűrőkanállal szedjük át a debrecenis zsiradékra. Forgassuk át, adjunk hozzá 2 dl hideg vizet, 3 db Knorr Pörkölt ízesítő kockát és lassú közepes lángon főzzük puhára.
Ezalatt a még mindig forró krumpli-főzővízben megfőzhetjük a tésztát is. Jól forgassuk össze a krumplit a főtt tésztával, tálaljuk a sült debreceni karikákkal.
Egy edénybe tesszük a tésztát, a vékonyra szeletelt hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt fokhagymát. Belekanalazzuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a bazsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérsütő üstjébe öntöm a 3 dl langyos vizet, teszek bele 1 tk cukor, 1 tk só, 3 ek olaj,1 tk ecet, erre öntöm a 1/2 kg lisztet, a liszt közepébe kis lyukat csinálok és ebbe mor...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben "al dente"-re főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű