1 kisebb hagyma
3 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zellergumó
1 paradicsom
friss zöldpetrezselyem
só, bors
0,5 dl főzőtejszín
4 evőkanál tejföl
olaj
2 szelet kenyér
A hagymát megtisztítjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a meghámozott és apróra szeletelt répát, petrezselymet és zellert is, felöntjük vízzel (csak annyival ami ellepi) és fűszerezzük. A zöldségeket puhára főzzük, mikor már majdnem kész beletesszük a meghámozott kettőbe vágott paradicsomot is. Ezt követően robotgéppel összedolgozzuk. Amikor krémessé vált hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt is, majd jól összekeverjük és megszórjuk az apróra vágott zöldpetrezselyemmel. A kenyeret felkockázzuk és kevés olajban megsütjük, tálaláskor a leves mellé kínáljuk.
Az újhagymát és a burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg. A hagymát karikázzuk fel, a burgonyát vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a hagymát. Adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat a liszttel felteszem, habarást készítek belőle. Folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítom. Lehúzom a tűzről, hozzáadom a paprikát és a köményt. Folyamatos kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. 2: A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a zöldséget hosszába-negyedekb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott csontos húst 4 liter vízben feltesszük főni. 5 perc közepes forralás után szűrőkanállal leszedjük a habját, nagyon kis lángra állítjuk, hogy éppen csak lebegj...
Elkészítési idő: 360 perc Nehézség: Könnyű