1 konyhakész, tanyasi csirke
vagy 2 filézett csirkemell és 4 filézett csirkecomb kockára vágva
3 db tojás
1 citrom leve
2 marék rizs
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem (egy keveset félreteszünk a végére a tálaláshoz)
só
őrölt bors
házi ételízesítő
A csirkét egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és elkezdjük főzni. Amikor felforr a víz, a tetejét lehabozzuk majd sózzuk. Gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról, ekkor leszűrjük a levet és félretesszük. A csontról a húst lefejtjük összedaraboljuk és a rizzsel együtt visszatesszük a levesbe és addig főzzük, amíg a rizs is megfő. (Amennyiben előre filézett húsból készítjük a levest, a rizst csak akkor tesszük a lébe, mikor majdnem teljesen puha a hús. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.) Egy tálba 2 merőkanállal kiveszünk a léből és hagyjuk hűlni. A tojásokat egy tányérba felütjük, felverjük és folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a citrom levét, nehogy a citrom összekapja a tojást. Majd a kissé kihűlt csirkehúslét is folyamatosan kisebb adagokban keverjük az eresztékhez. A levest levesszük a tűzről és a tojásos eresztéket óvatosan a levesbe keverjük. Megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Szükség esetén sózzuk, tehetünk még bele citromlevet is, ha valaki savanyúbban szereti. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy kis friss petrezselyemmel.
1. Mielőtt elkezdjük készíteni a levest, a kenyeret felkockázzuk, sütőpapíros tepsibe tesszük a kockákat és 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk (10-15 perc). 2. A vöröshagymá...
Elkészítési idő: 30 percA bort tegyük fel forrni a szegfűszeggel és a fahéjrúddal. Mézzel ízesítsük. Facsarjunk ki 1 kg mandarinlevet, a pudingport keverjük ki a joghurttal. Öntsük a borba a mandarinlevet...
Elkészítési idő: 30 percÉn az előkészületekkel szoktam kezdeni, az összes zöldséget, megpucolom, illetve fel darablom kockákra, a csirkemellet, is felkockázom, a csirke szárnyakat pedig középen ketté vágo...
Elkészítési idő: 3 óra