Ha nincs kedved sütni, ezt a receptet szeretni fogod!
Hozzávalók a laphoz:
30 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
A kekszet összetörjük és a vajjal, a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és szorosan egymás mellé rakjuk, rá a kekszes alapra. Közben a pudingot megfőzzük a megszokott módon és kihűtjük. Belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, majd szeleteljük.
A barackokat kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben a cukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd rádobjuk a barackokat, és pár percig, néha átkevergetve hagyjuk, hogy pic...
Elkészítési idő: 15+15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a reszelt citrom héját és levét. Az egészet habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját az olajjal, 2 kanál cukorral, a citrom levével és a vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket. A reszelt almát pici étolajon dinsztelem. Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm. Amíg hűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű