30 dkg darált keksz
3 dkg vaj
5 dkg fehér csoki
10 dkg cukor
1/2 dl tej
10 dkg sárgabarack lekvár.
Töltelék:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
1/2 dl tej
3 dkg vaj
10 dkg lekvár
rum vagy rum aroma ízlés szerint.
A kekszen és a lekváron kívül a hozzávalókat összemelegítjük, majd elkeverjük, és a keksszel, lekvárral összedolgozzuk. Ha kemény marad a tészta, tegyünk még hozzá annyi langyos tejet, hogy jól nyújtható tésztánk legyen.
A cukrot, a tejet és a vajat melegítsük össze, keverjük el, majd adjuk a dióhoz. Adjuk hozzá a lekvárt, rumot vagy rum aromát. Ha folyékony a töltelék, akkor tegyünk bele még egy kis darált kekszet. Jól simítható masszát kapunk.
A kekszes tésztát nyújtsuk ki, olvasszunk fel 5 dkg csokoládét 5 evőkanál tejjel, és ezt kenjük a tésztára. Hagyjuk dermedni, majd kenjük rá a diós krémet.
Tekerjük fel, majd dermesszük a hűtőben legalább 2-3 órát, de egy éjszakát érdemes. Mikor kifagy, kenjük le nagyon vékonyan baracklekvárral, és szórjuk meg reszelt étcsokoládéval.
A meggybefőttet lecsepegtetjük. A kakaós piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a vizet és óvatosan összeforgatjuk...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KözepesEgy nagy méretű tepsit (nem a gáztepsi!) kibélelünk szilikonos sütőlappal a vékonyra felszeletelet almát rárendezzük megszórjuk vaníliával, fűszerekkel. Erre kerül a tészta: A sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, belekeverjük a tejfölt és jól összegyúrjuk. 45 percen át keles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük (légkeverés, 180 fok). Vízgőz felett a csokit megolvasszuk a kókuszzsírral, ha megolvadt levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A gesztenyét aprítógépben az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű