1 bögre liszt /a bögre mérete 2,5 dl/
1 csomag sütőpor
1 bögre cukor /elég ¾ bögre is/
1 bögre darált mák
1 kiskanál őrölt fahéj /elhagyható/
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
5 dkg vaj
1 bögre langyos tej
vaj, liszt a tepsi kikenéséhez, beszórásához, de helyette sütőpapír is használható
magozott meggy /friss, vagy befőtt/
A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a darált mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, az olvasztott vajat, és lassan kevergetve folyamatosan hozzáöntjük a langyos tejet. A kikevert tésztához hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, melyet előtte liszttel megszórunk.
A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben, 180 °C -n 35-40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!
Kihűlés után szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha nincs kéznél meggy, akkor a tésztát megsütjük, majd kihűlés után kettévágjuk és lekvárral megkenjük.
Ezt a mennyiséget én 20x27 cm-es tepsiben sütöttem.
A meggyet vízben felfőzzük. Ezután rummal, fahéjjal, szegfűborssal ízesítjük, majd étkezési keményítővel besűrítjük. Ha kihűlt, félbevágott csoki tojásokban tálaljuk. A kugló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a tejet a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszreszeléket. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük, majd egy zsírpapíron 2 cm széles ru...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk (ha nem akarna összeállni kevés tejet adhatunk hozzá). Egyenként kinyújtjuk 32*20 cm-es nagyságúra. A tepsit zsírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a hideg Ramát elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű